Ny teknologi og adgang til wearables har allerede revolutioneret mængden af de informationer, som vi almindelige motionister har adgang til.
De fleste af de wearables, vi kender og som kan tracke en lang række data i løbet af dagen, sidder enten på håndleddet eller fingeren, men nu har forskere fra University of Washington skabt en termisk ørering, der kan blive den første i en ny generation af wearables.
Trådløs wearables samler dine sundhedsdata fra øreflippen
Denne nye trådløse wearable samler dine sundhedsdata fra øreflippen og viser lovende takter indenfor måling af tegn på stress, spisning, motion og ægløsning
Der er ambitioner om at gøre dette dette smykke til en ny tilføjelse indenfor det hastigt voksende sortiment indenfor sundhedsovervågning
Det er forskere fra University of Washington der har skabt denne wearable i form af en termisk ørering, der kontinuerligt overvåger brugerens sundhedstilstand via måling af ørefliptemperatur.
I en mindre undersøgelse foretaget klarede øreringen sig bedre end et smartwatch når det handlede om at registrere hudtemperatur i perioder med hvile. Ligesom den også viste lovende takter omkring overvågning af stress, spisning, motion og ægløsning.
Måling af hudtemperatur på øreflippen er meget nøjagtig
Med en størrelse og en vægt der svarer til en en lille papir clips, har øreringen en magnetisk klemme, der fastgør en temperatursensor til brugerens øre, mens en anden sensor dingler omkring en tomme under dette for at estimere rumtemperaturen.
Samtidigt kan øreringen personliggøres ved hjælp af forskellige modedesign udført i harpiks, uden at det påvirke nøjagtigheden negativt.
Medforfatter Qiuyue (Shirley) Xue, en UW ph.d.-studerende ved Paul G Allen School of Computer Science & Engineering fortæller, at mange mennesker finder smartwatches og ringe umoderne, omfangsrige eller ubehagelige, og at øreringe derfor kan være et levedygtigt alternativ.
“Jeg kan godt selv lide at bære øreringe, så vi begyndte at tænke på, hvilke unikke ting vi kan måle fra øreflippen.
Vi opdagede, at en måling af hudtemperatur på øreflippen er meget mere nøjagtig end en tilsvarende foretaget på en hånd eller på håndleddet. Det gav os også muligheden for at få en del af sensoren til at dingle for at adskille den omgivende rumtemperatur fra hudtemperaturen.”
Øreflippens temperatur har en tendens til at variere, hvilket giver flere anvendelsesmuligheder for en termiske ørering.
I små proof-of-concept-tests afslørerede øreringen temperaturvariationer i sammenhæng med at spise, træne og opleve stress. Ligesom den også viste temperaturvariationer inden for det område, der er nødvendigt for at spore ægløsning og menstruation, hvilket ikke er muligt på nuværende wearables.
Bliver dine næste wearables smykker?
Med henblik på fremtidige modeller arbejder Xue også på at integrere puls- og aktivitetsovervågning. Ligesom hun også er interesseret i finde en løsning, således at enheden kan fungerer ved hjælp af solenergi eller kinetisk energi fra øreringens bevægelser.
Og hun undersøger også andre smykkemuligheders evne i forbindelse med sundhedsmåling.
“Hen af vejen vil jeg udvikle et smykkesæt til sundhedsovervågning,” fortæller hun. “Øreringene kan registrere aktivitets- og sundhedsmålinger som temperatur og hjertefrekvens, mens en halskæde kan tjene som en elektrokardiogrammonitor for mere effektive hjertesundhedsdata.”
Om øreringe og andre smykker vil kunne disrupte wearbles marked, er nok for tidligt at spå om, men der er mange mennesker, der vil have gavn af at kunne måle deres sundhedsdata, og som finder det svært at sove, med et ur eller en omfangsrig sundhedsring på håndleddet eller fingeren.
Men eftersom vi mennesker har båret smykker i årtusinder, og der i takt med at teknologien udvikler sig, vil blive mange nye komfortable og diskrete muligheder tilgængelige. Ja så er det ikke helt utænkeligt, at du i fremtiden kan få dine sundhedsdata fra piercinger, øreringe og andre smykker.
Wearables topper listen over årets fitness trends og har været at finde i toppen af listen siden den første gang blev introduceret i undersøgelsen i 2016.