Tunbøffer er en fantastisk måde at nyde den friske smag af tun på, samtidig med at du får et solidt skud protein og sunde omega-3 fedtsyrer. Denne opskrift giver dig saftige, let grillet tunbøffer med en skøn knasende salat, der er fyldt med smag. Perfekt til en hurtig og nem middag eller som en festlig ret til specielle anledninger.
Tunbøffer vendt i sesam – med grøntsager i mandelsmør
(4 portioner)
Klar på 30 min.
Ingredienser:
- 500 gr grofthakket rødkål
- 500 gr grofthakket hvidkål
- 4 finthakkede forårsløg
- 3 gulerødder, skrællede og skiveskårede
- 3 spsk. riseddike
- 2 spsk. mandelsmør
- 4 tsk. soyaolie
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. sambal (krydderi som kan fås hos de fleste asiatiske købmænd)
- 1 spsk. raps olie
- 2 friske tunsteak, skåret i halve
- Salt og peber efter behov
- 1 dl sesamkerner
Sådan gør du:
1. Anbring rød– og hvidkålen, forårsløgene og gulerødderne i en stor skål. Bland riseddike, mandelsmør, soyaolie, ingefær, hvidløg, limesafte og sambal og pisk det godt sammen. Miks derefter salaten og dressingen og anbring skålen i køleskabet, indtil den skal serveres.
2. Varm olien ved høj temperatur. Vend tunbøfferne i sesamfrø, salt og peber. Skru derefter en anelse ned for varmen og anbring tunbøfferne og steg dem cirka 1,5 minut på hver side, vend dem derefter på højkant og steg dem cirka 1/2 minut på hver side. Bøffen vil stadig være rød indeni.
3. Skær tunbøfferne i halve og server salaten fordelt på 4 tallerkner.
Kalorie indhold Per Portion:
- Kalorier: 335
- Protein: 32 gram.
- Kulhydrater: 21 gram
- Fedt: 14 gram
- Kostfibre: 7 gram