Tun tataki er en populær japansk ret, der består af rå tun, der er let grillet eller lynstegt på overfladen og serveret skåret i tynde skiver. Navnet “tataki” kommer fra det japanske ord “tataku,” der betyder “at tappe” eller “at slå let.”
Tun tataki er kendt for sin delikate smag, saftighed og den lette røgede smag fra den hurtige stegning. Det er en populær forret eller hovedret i japansk køkken og er elsket af både sushi-entusiaster og folk, der nyder rå fisk med et strejf af varme. Og den er ekstra delikat når den kombineres med mango salsa
Tun Tataki med mangosalsa og miso-dressing
(4 personer)
Ingredienser:
Tun Tataki
- 400 g. sushi-egnet tun (spørg din fiskehandler)
- 4 spsk. sesamfrø (gerne blandet hvide og sorte)
Mango salsa
- 1 mango
- 1 rød chili
- Saft fra 1/2 lime
- 2 tsk. fiskesovs
- Frisk koriander
Miso-dressing
- 3 spsk. lys miso
- 3 spsk. vand
- 1 tsk. sesamolie
Sådan gør du:
Miso-dressing: Bland alle ingredienser sammen i en skål til en lind pasta.
Mango salsa: Skræl mangoen og skær kødet af på hver side af stenen. Skær kødet i tern og kom det i en skål.
Fjern frøene fra chilien og hak den fint.
Bland mangoen med hakket chili, limesaft og fiskesovs.
Lige inden servering blandes lidt friske korianderblade i.
Tun Tataki: Hæld sesamfrøene ud i en tallerken. Vend tunen i sesam, så alle sider bliver dækket.
Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur.
Steg tunen på en tør pande 30 sekunder på alle sider.
Tag tunen af panden og lad den køle til servering.
Skær tunen ud i skiver med en skarp kniv og servér med mangosalsa og miso-dressing.