Svinemørbrad er en magert del af svinekødet, hvilket betyder, at det typisk har et lavere fedtindhold sammenlignet med federe udskæringer fra grisen.
Det gør det til en god kilde til protein uden at tilføje for meget mættet fedt til kosten.
Svinemørbrad er en god kilde til højkvalitets proteiner, som er essentielle for kroppens væv, muskler, enzymer og hormoner. Proteiner bidrager også til at opretholde mæthedsfornemmelsen.
Svinemørbrad indeholder forskellige vitaminer og mineraler som vitamin B12, zink, selen og fosfor, som er afgørende for en sund krop og stofskifte.
Svinemørbrad med champignon, løg og soltørrede tomater
(2 personer)
Ingredienser:
- 250 gr svinemørbrad (økologisk*)
- 100 gr champignon
- 100 gr løg
- 60 gr soltørrede tomater
- 160 gr julesalat
- 160 gr rød grape
- 200 gr. aspargskartofler
Sådan gør du:
Puds mørbraden af og skær den i skiver ca. 2-3 cm tykke.
Hak løg, champignon og soltørrede tomater groft.
Varm panden op og vend mørbrad skiverne hurtig på panden læg skiverne på et fad.
Svits så løg, champignon og soltørrede tomater på panden og smag det til med salt, peber og evt. hvidløg, hæld det over mørbraden og sæt det i ovnen i 12min. ved 200 gr.
Lav imens en salat af julesalat og rød grape filétbåde som serveres til.
Server kogte asparges kartofler til.
Enærgiindhold per person
- KJ………………….1014,4
- Protein ……………..51,2
- Kulhydrat ………….23,5
- Fedt…………………..15,3
Fordele ved at købe økologisk svinekød:
Mindre kemikalier: Økologisk svinekød produceres uden brug af kunstige tilsætningsstoffer, pesticider, hormoner og antibiotika. Dette kan reducere den eksponering for skadelige kemikalier i kosten.
Bedre dyrevelfærd: Økologisk svinekød kommer normalt fra dyr, der er opdrættet under mere hensynsfulde forhold. De har større adgang til friluftsliv, bedre plads og en mere naturlig levevis, hvilket resulterer i bedre dyrevelfærd.
Potentielt højere næringsindhold: Økologiske dyr er ofte opdrættet med mere alsidig kost, hvilket kan føre til et højere indhold af næringsstoffer i kødet, som eksempelvis omega-3-fedtsyrer.
Miljømæssige fordele: Økologisk landbrug har generelt en mindre negativ indvirkning på miljøet. Det tager hensyn til biodiversitet og jordkvalitet, og det bruger mere bæredygtige metoder til at opretholde jordens sundhed.