Sunde kalkunfrikadeller kan være et godt og sundt alternativ til traditionelle frikadeller af flere årsager:
Først og fremmest har kalkunkødgenerelt et lavere fedtindhold end svinekød, især når det kommer til mættet fedt. Hvilket gør kalkunfrikadeller til en lettere og mere hjertevenlig valgmulighed.
Det lavere fedtindhold i kalkunkød betyder også færre kalorier pr. portion sammenlignet med traditionelle frikadeller. Dette er en fordel for dem, der ønsker at kontrollere deres kalorieindtag.
Kalkunkød er også en rig kilde til protein, som er vigtig for opbygning og vedligeholdelse af muskler
Og nå ja sammen med de søde bagte tomater, så smager de faktisk også fantatisk
Sunde kalkunfrikadeller med bagte tomater
(4 personer)
Ingredienser:
- 120 g fint revede kartofler
- 250 g hakket kalkunkød
- 1 æg
- 1 lille finthakket løg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 2 tsk olie til stegning
Bagte tomater
- 4 tomater i halve
- 1/2 tsk oregano
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk olie
- 1 kg kartofler
- Groft brød
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200o.
- Vrid de revne kartofler for væde
- Rør kødet sammen med de revne kartofler og de øvrige ingredienser. Lad farsen trække lidt.
- Sæt tomaterne på bagepapir. Pensl med 1 tsk olie. Drys med oregano, hvidløg, salt og peber.
- Form farsen til frikadeller i passende størrelse og tryk dem let flade.
- Steg dem gyldne i 2 tsk olie ved jævn varme ca 5 min på hver side.
- Server frikadellerne med de halve bagte tomater, ovnstegte kartofler eller groft brød.
energifordeling
- Protein 20 %
- Kulhydrat 61 %
- Fedt 19 %