Denne opskrift på stegt unghanebryst giver dig et saftig og smagfuld alternativ til den traditionelle kylling.
Unghanebryst, også kendt som kyllingehanebryst, refererer til brystkødet fra en ung hanekylling. Det adskiller sig fra kyllingebryst på flere måder, både i smag, tekstur og næringsprofil.
Unghanebrystkød har ofte en rigere og mere intens smag sammenlignet med kyllingebrystkød. Den ekstra smag kommer delvist fra den øgede aktivitet og muskelforekomst i en hanekylling.
På grund af det øgede muskelarbejde og aktivitet i unghanebrystet indeholder det normalt lidt flere næringsstoffer som protein og mineraler sammenlignet med kyllingebrystkød. Det kan også indeholde en smule mere fedt, hvilket bidrager til den rigere smag.
Stegt unghanebryst med saltbagte kartofler, bagt græskar, sauteret spinat og hønseglace
(4 personer)
Ingredienser:
- 800 g små vaskede kartofler med skræl
- Salt
- 1 stk hokaido græskar
- 1 kg spinat
- 4 stk unghanebryster
- 1⁄2 l hønsefond
- 200 g smør
Sådan gør du:
- Kartoflerne kommes i et ovnfast fad og dækkes med salt og bages i ovnen ca. 1 1⁄2 time ved 180 grader.
- Græskar skrælles og skæres i grove stykker og bages med lidt olie i ca. 30 min ved 180 grader.
- Spinaten ordnes, vaskes og blanceres.
- Hønsefond og smør kommes i en gryde og reduceres til en passende tykkelse. Pas på med at reducere for meget ellers vil saucen skille.
- Unghanebrysterne steges på en varm pande i lidt olie 10-15 min på hver side.
- Salten tages fra kartoflerne.
- Spinaten svinges hurtigt på en varm pande.
- Kartofler, spinat, græskar lægges midt på tallerknerne.
- Unghanen lægges oven på garnituren og sauce hældes rundt om unghanen.