Kyllingesalat er en lækker og alsidig ret, der kombinerer mørt, saftigt kyllingekød med friske grøntsager og en velsmagende dressing. Og er elsket af mange for dens smag, næringsværdi og nemme tilberedning.
Kyllingesalat kan serveres på mange måder – på et sprødt salatblad, i en sandwich, som fyld i wraps eller som i denne orientalske variationen, som en let og lækker selvstændig ret.
Med sin alsidighed, smagsrigdom og sunde ingredienser er denne kyllingesalat en favorit her på redaktionen, og den er samtidig en nem og tilfredsstillende måde at få protein og vitaminer på til et måltid.
Sprød thai kyllingesalat med kokoscreme
(4 personer)
Ingredienser:
- 250 g fuldkornsnudler
- 2 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 3 kyllingebrystfileter (ca. 400 g)
- 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk Kokosolie
Thai Kokoscreme
- 1/2 dåse Kokosmælk
- 2 spsk sojasauce
- 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 2 små finthakkede fed hvidløg
- 1 spsk. frisk revet ingefær
- 3 chalotteløg i -tynde skiver (ca. 100 g)
- 1 spsk rørsukker
Salat
- 2 hjertesalathoveder i mindre stykker (ca. 150 g)
- 1 dåse vandkastanjer i tynde skiver (ca. 140 g)
- 200 g sukkerærter i tynde strimler
- 1 bundt radiser i tynde skiver (ca. 100 g)
Pynt
- grofthakkede cashewnødder
- friske korianderblade
Sådan gør du
Kom nudlerne i en gryde med kog-ende vand tilsat salt. Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne ”løst op” og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
Drys kødet med salt og peber. Opvarm olien i en pande og brun kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme ca. 6 min.
Tag kødet af panden og lad det køle lidt af. Riv kyllingekødet i strimler med en gaffel.
Tør panden af.
Thai Kokoscreme:
Kom kokosmælk, sojasauce, limeskal og -saft, hvidløg, ingefær, løg og sukker i panden. Bring kokosmælk i kog og smag til. Tag panden af varmen.
Ved serveringen: Vend salat, vandkastanjer, sukkerærter, radiser og nudler sammen i en stor skål. Tilsæt kyllingekød og hæld den lune kokoscreme over. Pynt med cashewnødder og korianderblade.
Energiindhold: 8680 kJ
Energifordeling:
Protein 32 %
Kulhydrat 44 %
Fedt 24 %