Sprød æblekage er en lækker dessert lavet med bagte æbler og den er særligt populær i efterårsmånederne, når æbler er i sæson og giver en hyggelig, hjemlig fornemmelse.
Server den varm med friske bær og evt. med en kugle vaniljeis eller en skefuld flødeskum på toppen.
Sprød æblekage
Ingredienser:
- 500 g æbler
- 1 spsk maizena
- 2 1/2 dl æblemost
- 2 spsk minarine
- 2 spsk vand
- 150 g mel
- 25 g havregryn
- 50 g farin
- 1 tsk kanel
Sådan gør du:
- Æblerne udskæres i tynde skiver.
- De udskårne æbleskiver vendes i maizenaen og lægges pænt i et tærtefad.
- Hæld æblemosten over æblerne.
- Smelt minarine og vand.
- Bland mel, havregryn, farin og kanel sammen og fugt denne blanding med minarinevandet, dette drysses over æblerne.
- Kagen bages i ca. 45 min. ved 180 gr. i varmluftovn.
Energi: 4698 KJ
- Protein 5,2
- Kulhydrat 82,1
- Fedt 12,6