Med denne spicy kikærteburger får du er et fremragende alternativ til en kødløs burger.
Kikærter er en god kilde til vegetabilsk protein, og er rige på de kostfibre, som hjælper med at regulere fordøjelsen, stabilisere blodsukkerniveauet og skabe en vedvarende følelse af mæthed.
Kikærter har en mild og nøddeagtig smag, der fungerer godt som base for at tilføje forskellige krydderier, urter og smagsforstærkere til en kødfri burger. Og så er kikærter både miljø og allergivenlige.
Spicy kikærteburger, med rødkålssalat, tahiniyoghurt og grove fritter
(4 personer)
Ingredienser:
- 4 stk burgerboller
- 4 store bagekartofler
- 225 g tørrede kikærter
- 1 skalotte løg
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 bdt. bredbladet persille
- 1⁄2 bdt koriander
- 2 tsk stødt koriander
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1⁄4 chili
- 1⁄2 rødkålshoved fint snittet
- 5 appelsiner i fileter
- 100 g valnødder
- 2 dl balsamico
- 125 g græsk yoghurt
- 1 spsk tahini
- 1 fed hvidløg presset
- 1⁄2 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Udblød kikærterne i vand natten over. Hæld vandet fra og hak dem i en foodprocessor eller blender.
- Tilsæt løg, hvidløg, persille, koriander, bagepulver og chili. Hak igen og tilsæt lidt olie til en helt jævn masse.
- Stilles på køl min. 30 min.
- Kartoflerne bages i ovnen i 45 min. ved 185 grader og afkøles.
- De afkølede kartofler skæres 3 gange på side til 9 stk grove fritter. Steges i en friture- gryde (eller gryde med varm olie) til de er gyldne.
- Form den afkølede kikærtemasse i passende bøffer og steg dem i olie på panden ca. 4-5 min. på hver side.
- Fint snittet rødkål, appelsin i fileter og valnødder blandes og vendes rundt med balsamico. Smag til med salt og peber.
- Yoghurt, tahini, hvidløg, citronsaft og olivenolie røres sammen i en skål og smages til med salt og peber.
- Lun bollerne og skær dem igennem. Smør over- og underbolle med tahini yoghurten. Læg rødkålssalaten på underbollen og herefter kikærtebøffen. Luk burgeren med overbollen og server med fritter og evt. lidt ketchup.