Spicy Græskarsuppe er en lækker og sund ret, der er fyldt med nærende ingredienser og smagfulde krydderier. Det er en fantastisk måde at få en masse grøntsager ind i din kost på en nem og velsmagende måde.
Udover at være lækker og mættende, så er græskarsuppe også rig på fibre, vitaminer og mineraler, som alle er vigtige for en sund krop.
Derudover er græskarsuppe en fantastisk måde at få en følelse af hygge og velvære i løbet af efteråret og vinteren, når temperaturen falder, og du har brug for en varm og velsmagende ret.
Græskar kød er særlig rigt på A-vitaminer, temmelig rigt på C-vitaminer, forskellige B-vitaminer, mineraler og indeholder mange fibre. Græskar bruges også i folkemedicinen til at afhjælpe nyresygdomme..
Spicy Græskarsuppe
(4 portioner)
Ingredienser:
- 50 gram tørrede græskarkerner
- 1/2 tsk. salt
- olivenolie
- 650 gram græskar, skåret i små stykker (hokaido)
- 2 hakkede løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. finthakket frisk, mild rød chilipeber
- 2 tsk. knuste korianderfrø
- 1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
- 1/2 liter hummerbouillon
- 1/2 liter madlavningsfløde 18 %
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk. lys saucejævner
Sådan gør du:
Tilberedning af græskarkernerne
- Skyl græskarkernerne i en sigte og vend dem med salt.
- Rist græskarkernerne i en tør pande ved svag varme i ca. 20 min.
- vend dem af og til.
Tilberedning af suppen
- Svits græskar, løg, hvidløg, chili og koriander i ca. 1 min.
- Tilsæt appelsinsaft, bouillon, fløde, salt og peber.
- Kog suppen ved svag varme og under låg i 5 min.
- Tag gryden af varmen og rør saucejævner i.
- Kog suppen ved svag varme, stadig under omrøring, i et par minutter.
- Smag til.
Suppetips:
God fornøjelse med suppegryden. Husk, at det også sparer både energi og ikke mindst tid at lave dobbelt portion, så der er nem mad dagen efter – eller kom det i fryseren til en dag du ikke har tid til at stå i køkkenet.