Spaghetti er en populær ret i Danmark, ligesom i mange andre lande. Det er en nem og alsidig type pasta, der kan tilberedes på forskellige måder og serveres med forskellige saucer, kød, grøntsager og ost.
Men selvom Spaghetti Bolognese, der består af spaghetti med en kødsauce, er en af de mest kendte og elskede pastaretter i Danmark. Så findes der også andre populære retter som pasta med kødboller, cremede pastaer og vegetariske pastaopskrifter.
Og denne variant passer perfekt til familiens kødløse dag
Spaghetti med rødpebersauce og valnødder
(4 personer)
Ingredienser:
- 450 røde peberfrugter i grove tern
- 2 løg i grove tern (ca. 150 g)
- 2 skrællede æbler i grove tern (ca. 200 g)
- 1 dl vand
- 2 spsk hakkede friske timianblade
- 1.5 tsk groft salt
- olivenolie
- 3 liter vand
- 400 g tørret spaghetti
- 50 g grofthakkede valnøddekerner
- groftkværnet peber
- 250 g
- Hytteost
- 1 limefrugt i både
Sådan gør du:
- Varm olien op i en gryde
- Svits peberfrugter, løg og æbler i ca. 2 min.
- Tilsæt vand, timian og salt. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min.
- Blend peberfrugtsaucen og smag til.
- Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
- Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den tilbage i gryden.
- Vend peberfrugtsaucen sammen med spaghettien, varm godt igennem og kom det i en stor varm skål.
- Drys med valnødder og groftkværnet peber og server retten sammen med hytteost og limebåde.
- Pynt med kviste af frisk timian
energiindhold for hele retten: 10500kJ
energifordeling:
- Protein 15 %
- Kulhydrat 60 %
- Fedt 25 %