Flanksteak er en udskæring af oksekød, der kommer fra mavenområdet på koen eller oksen. Det er en langstrakt, tynd skive af kød med en karakteristisk grov fibrestruktur.
Flanksteak er kendt for sin smagfulde og robuste kød struktur, men det kræver korrekt tilberedning og udskæring for at sikre, at det bliver mørt og saftigt.
Flanksteak kan være en smule sej, hvis den ikke tilberedes korrekt. Derfor er det ofte bedst at udskære den i tynde skiver på tværs af fibrestrukturerne for at hjælpe med at minimere sejhed.
Flanksteak er populær til grilning, stegning eller skæring i strimler til retter som fajitas. Men kødet passer også perfekt til denne spaghetti ret.
Spaghetti med flanksteak, tomater, hytteost og basilikum
(4 personer)
Ingredienser:
- 400g flanksteak
- 300 g tørret fuldkornsspaghetti
- 500 g små solmodne tomater
- 75 g kapers
- 2 tsk sambal oelek
- 50 g grofthakkede basilikumblade eller ramsløgsblade
- 200 g hytteost 4,5%
- Olivenolie
- groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Opvarm olien på en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber.
- Steg derefter kødet ved jævn varme i 12-15 min. afhængig af tykkelsen – vend af og til.
- Tag flanksteaken op og hold den varm.
- Samtidigt bringes vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
- Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i en sigte.
- Kom tomater, kapers, sambal oelek i den store gryde og kog blandingen i ca. 2 min.
- Skær flanksteaken i tynde skiver.
- Bland den afdryppede pasta med basilikumbladene og kom den i en stor varm skål.
- Fordel den varme tomatblanding, flanksteak og hytteost på spaghettien. Pynt med basilikumblade og server straks.
Energiindhold for hele retten: 8820 kJ
Energifordeling:
- Protein 30 %
- Kulhydrat 46 %
- Fedt 24 %