Grillet laks er en af de bedste og nemmeste måder tilberede laks perfekt på. Skindet bliver skønt og det giver dejlig knasende smag. Griller du et stykke laksefilet med skindet på, på en grill kan du følge tilberedningsprocessen, da kødet langsomt tilberedes fra skindet og op. Lige inden laksen er færdig vender du den og giver den omkring 30 sekunder med kødsiden ned af.
Sådan griller du en laks.
En laks kan være vanskeligt at grille, da den hurtig får for meget og derved bliver tør og kedelig. Eller også kan skindet eller kødet sætte sig fast på grillristen, når laksen skal vendes eller af grillen.
Et perfekt tilberedt stykke laks må ikke blive tør, men skal være varmt indvendig, og du skal stadig kunne se kødets lameller og den rødlige farve.
For at grille laks perfekte, skal du kun bruge to ingredienser og to slags udstyr.
Ingredienserne (udover laks) er salt og smagsneutral olie som solsikkeolie. Udstyret er en grill, og en kødnål.
Sådan ser du om laksefileten er færdig
Stik kødnålen ned i det tykkeste sted på laksen i 15 sekunder og sæt den efterfølgende på læben.
Er den varm er laksen færdig, er kød nålen derimod kold eller lun skal laksen have lidt mere.
Det er en god ide, at tjekke et par gange undervejs.
Til 4 personer brug 400 gr. laks
Opskrift på sommersalat med grillet laks til 4 personer
Sommersalat:
- 100 g hytteost
- 80 g fromage fraiche
- 100 g radiser i strimler
- 200 g agurk i tern
- 50 g forårsløg
- Salt og peber
- Purløg
- Dild
Fremgangsmåde:
Rør hytteost, fromage fraiche, purløg og dild sammen, og lad det trække i 30 min. Skær agurk, forårsløg og radiser og vend dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Server eksempelvis salaten med olivenbrød og grillet laks marineret med frisk lime, salt og peber.
Energi for sommersalat med grillet laks (1 pers.)
- Energi i kJ 913
- Protein 24 g
- Fedt 11,6 g
- Kulhydrat 3,9 g