Rødfisk er en delikat fiskeart, der er kendt for sin milde og søde smag samt sit fine og flagerige kød.
Rødfisk er ikke kun en lækker spise, men også en sund og næringsrig kilde til proteiner, omega-3-fedtsyrer og vigtige vitaminer og mineraler.
Udover sin gode smag og sundhedsmæssige fordele, så er rødfisk også kendt for at være bæredygtigt fanget og et mere ansvarligt valg i forhold til andre fiskearter, der er truet af overfiskning.
Skindstegt rødfisk med safranglaceret rodfrugter og aspargeskartofler
Ingredienser:
- 4 Rødfiskfileter med skind
- 3 gulerødder
- 3 persillerødder
- 3 pastinak
- 3 dl hvidvin
- 1 knsp safran
- 1⁄2 l grøntsagsbouillon
- 50 g smør
- 1⁄2 kg aspargeskartofler (pillede og kogte)
- 1⁄2 bdt plukket dild
Sådan gør du:
- Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarte på langs.
- Rodfrugterne kommes i et ildfast fad med lidt olie, salt og peber og bages møre i ovnen ved 180 grader i ca. en 1⁄2 time.
- Hvidvin og safran koges ind til det halve. Grøntsagsbouillonen tilsættes og koges ned til en tredjedel.
- Smør piskes i saucen og rodfrugter, asparges kartofler og dild tilsættes og varmes.
- Fiskefileter ridses på skindsiden, steges i olie på en varm pande med skindsiden nedaf i 3-4 min.
- Sluk for panden og vend fisken, lad den trække færdig på panden i 3-4 min.