Salat med karrykylling og ris er et nemt, sundt og velsmagende måltid af flere årsager:
Du kombinerer proteiner fra kylling, komplekse kulhydrater fra ris og en række grøntsager i salaten og får en afbalanceret kilde til energi og næringsstoffer, herunder proteiner, fibre, vitaminer og mineraler.
Karrykrydderiet tilføjer en dyb og kompleks smag til kyllingen, og når det kombineres med ris og friske grøntsager, skaber det en skøn smagsoplevelse
Samtidigt er karry en blanding af forskellige krydderier, der ikke kun giver smag, men også kan have sundhedsmæssige fordele. For eksempel er gurkemeje, der findes i karry, kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber.
Samtidigt er en salat med karrykylling og ris nem at tilberede, og den smager ligeså godt dagen efter til frokost
Salat med karrykylling og ris
(4 personer)
Tilberedningstid: 25 min.
Ingredienser:
- 1 1/2 tsk. Rapsolie
- 4 stk. kyllingebryst skåret i store tern
- 1 1/2 tsk. karry
- 4 dl ris
- 1 rød peber skive skåret
- 1 løg skiveskåret
- 1/2 kop rosiner
- 2 forårsløg skiveskåret
- 1 æble skrællet og skiveskåret
- 1 1/2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Opvarm rapsolien ved jævn varme.
- Steg kyllingestykkerne i karryen, indtil de er gennemstegte (cirka 5-8 min.). Stil til side.
- Bland de kogte ris, peberfrugt, løg, forårsløg, rosiner og æbler i en skål.
- Bland olivenolie, citronsaft, en anelse karry og salt og peber i en lille skål og hæld over risblandingen.
- Bland kyllingestykker og ris sammen og rør omhyggeligt.
- Anbring retten i køleskabet, indtil den serveres.
Næringsindhold per portion: 266 Kalorier:
- protein: 13 g
- kulhydrater: 36 g
- fedt: 8 g
- kostfibre: 7 g