Rødfisk er en lækker og sund spisefisk, der findes i de nordlige farvande omkring Danmark og Norge.
Denne fisk har en karakteristisk rød farve og en delikat smag, som gør den til en populær ingrediens i mange retter.
Udover at smage godt er rødfisk også en kilde til mange næringsstoffer, herunder protein, omega-3-fedtsyrer og forskellige vitaminer og mineraler.
I denne opskrift får du et godt bud på hvordan du kan inkludere denne sunde og velsmagende fisk i din kost.
Rødfisk med urter
2 personer
Ingredienser
- 350 g rødfisk (2 fileter)
- 100 g ris
- 8 spsk kvark
- Hakket frisk basilikum
- 40 g gulerod
- 40 g selleri og pastinak
- 100 g porre (kun det hvide)
- Salt, peber og lidt olie
Sådan gør du:
- Sæt vand over til risene, og tilsæt salt.
- Urterne skæres i små tern og vendes med lidt olie, salt og peber
- Bages i ovnen i 20 min. ved ca. 180 grader.
- Risene hældes i det kogende vand og koger i 20 minutter ved svag varme.
- Fisken skæres ud i to eller flere stykker og steges hårdt på en varm pande.
- Vent til lige før risene er færdige, da fisken kun skal have et par minutter.
- Basilikummen hakkes og blandes sammen med kvarken og smages til med salt, peber og en lille smule vand og serveres til.
Næringsindhold per person:
KJ. 1995,3
Protein 15,92
Fedt 12,16
Kulhydrater 50,05