Rødbedesuppe er en god kilde til fibre, vitaminer og mineraler, som alle er vigtige for at opretholde en sund krop og et stærkt immunsystem.
Den farverige og næringsrige grøntsag, har været dyrket og brugt i madlavning i århundreder.
En populær måde at nyde rødbeder på er i form af en varm suppe, der er fyldt med smag og sundhedsmæssige fordele.
Derudover er det også en velsmagende og let tilberedt ret, der kan tilpasses efter personlige smagspræferencer, med denne opskrift kan du tilberede en lækker version af denne klassiker derhjemme.
Rødbedesuppe
(3 personer)
Ingredienser:
- 250 g rødbede
- 250 g gulerod
- 100 g kartoffel
- 150 g pastinak
- 2 fed hvidløg
- 50 g æble
- salt og peber
- 1 tsk olie
- 1 1/2 l vand
- 2 laurbærblade
- 1 spsk kvark
- lidt hakket purløg
Sådan gør du:
- Gulerødder, kartofler, hvidløg, rødbeder og pastinak skæres i små tern.
- Tag lidt af rodfrugterne fra til fyld.
- Resten af grønsagerne svitses af i olien og der kommes vand på.
- Når suppen har kogt en god 1/2 time, blendes den med en stavblender.
- De resterende rodfrugter kommes i og koger med, suppen smages til med salt og peber.
- Server suppen i en dyb tallerken med en skefuld kvark i midten og drysses med purløg.
Næringsindhold:
Kj 119,33
Protein 10,42
Fedt 3,3
Kulhydrater 86,29