Rabarbersorbet er en perfekt dessert til en lun dansk sommeraften.
Rabarber er kendt for sin karakteristiske, syrlige smag og lyserøde farve. Udover at være en lækker ingrediens i mange opskrifter, er rabarber også en sund og næringsrig spise.
Rabarber er en kilde til vitamin C, kalium, fiber og antioxidanter, som alle er vigtige for at opretholde en sund krop og immunforsvar.
Derudover er rabarber også en lav-kalorie grøntsag, hvilket gør den til en god ingrediens i en sund kost.
I Danmark er rabarbersæsonen typisk fra slutningen af april til juli, hvor friske rabarber er tilgængelige i de fleste supermarkeder og grønthandlere.
Prøv i løbet af denne periode at nyde de friske, saftige stængler af rabarber i en lang række opskrifter, herunder kager, tærter, saucer og meget mere.
Rabarbersorbet
(4 pers.)
Ingredienser:
- 12 stilke rabarber
- 1/2 l vand
- 130 g sukker
- 1/2 citron
Sådan gør du:
- Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde.
- Tilsæt vand, citron og sukker og kog hele lagen, til rabarberstykkerne er møre.
- Si rabarber og citronen fra (sørg for at få al væsken presset ud af dem).
- Put væden i en passende form
- Dæk den til og stil den i fryseren.
- Sorbeten skal fryses i ca. 5 timer.
- Undervejs røres der i sorbeten af og til.
Næringsindhold per person
Energi 1071 kJ
Protein 3,3 g
Fedt 1,1 g
Kulhydrat 57,3 g