Perlehønebryst er en god kilde til protein, der er essentielt for at opretholde et sundt og stærkt immunsystem. Kødet er også en god kilde til vitamin B-6, som er nødvendigt for at opretholde en sund hjerne- og nervesystemfunktion, samt jern, som er vigtigt for at bekæmpe træthed og træthed.
Har du aldrig smagt brystkødet fra denne lille smukke fugl, så er det helt klart værd at prøve. Perlehønens brystkød er kendt for sit delikate og lækre kød. Det har en mild smag og en tekstur, der er blød og saftig
Perlehønens brystkød er også meget magert, hvilket betyder, at det har et lavt indhold af mættet fedt og kalorier.
Perlehønebryst med svampe / appelsinsauce, små kartofler og rodfrugt relish i løvstikkecreme
2 pers.
Ingredienser:
- 1 perlehønebryst ca. 200 g
- 100 g små asparges kartofler
Sauce:
- 2 appelsiner
- 1 løg
- 2 dl fond
- 50 g Carl Johan/østershatte
- 50 g kantareller
- Salt & peber
Rodfrugt relish med løvstikkecreme:
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 1 lille bundt løvstikke
- 1/2 l drænet yoghurt
Sådan gør du:
- Steg perlehønebrystet i ovnen i ca. 20 min. ved 175 gr.
- Snit løg og rens svampene, som svitses i lille kasserolle.
- Tilsæt fond og appelsinsaft (gem lidt revet skal) og lad det koge op, så det reduceres, der kan suppleres med vand el. en sjat hvidvin.
- Smag til med salt & peber.
- Riv rodfrugterne på det fine rivejern.
- Hak løvstikke og bland det i yoghurten med salt & peber.
- Kog og pil kartoflerne.
- Lad perlehønebrystet hvile et par minutter inden udskæring, da saften ellers vil løbe af.
- Jævn saucen lige inden servering og pynt m. revet appelsinskal.
Energifordeling
Kj 3048
Protein 26,6%
Kulhydrat 53.7%
Fedt 20.7%