Pastasalat med et mix af grønne og tørrede bønner er ikke kun en lækker og smagfuld ret, men den er også fyldt med næringsstoffer, der gør den til et godt og sundt måltid.
Denne salat er kendt for at indeholde masser af friske grøntsager og proteiner fra bønnerne samt krydderier og urter, der giver den en unik smag og aroma.
Udover at være en kilde til protein og fiber, kan denne salat også indeholde essentielle mineraler og vitaminer, som er vigtige for en sund krop.
Grønne bønner og tørrede bønner er begge kilder til vegetabilsk protein, som kan hjælpe med at opbygge og vedligeholde musklerne. Derudover kan de også give kroppen et boost af energi og øge din mæthedsfornemmelse.
Derfor er Pastasalat med et mix af grønne og tørrede bønner et godt og sundt måltid, der er perfekt til frokost eller som en let aftensmad.
Pastasalat med mix af bønner
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g Økologiske Grønne bønner
- 400 g Økologiske Pasta Penne
- 125 g Tørrede hvidebønne
- 125 g Tørrede kidneybønner
- 2 stk Fint snittede forårsløg
- 2–3 spsk Sorte oliven
Dressing:
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 1/2 spsk Balsamico eddike
- Salt og peber
- Frisk timian
Sådan gør du:
- De tørrede bønner lægges i blød i 12 timer
- Kog dem derefter i frisk let saltet vand ca. 45 minutter.
- Kog pastaen efter anvisning og køl den af.
- Kog de grønne bønner let og afdryp dem
- Bland bønner og de andre ingredienser.
- Bland dressingen og hæld den over salaten.
Derfor skal du altid lægge bønner i blød
Læg altid tørrede bønner i blød i 10-12 timer i frisk vand, i et forhold på 1 til 3. F.eks. 1 dl bønner sættes i blød med 3 dl vand
Efterfølgende smider du udblødningsvandet væk, og koger bønnerne grundigt i frisk vand. Grunden til det er, at tørrede bønner indeholder giftstoffer, de såkaldte lektiner, og de kan faktisk gøre dig syg.
Typisk vil det medføre opkast eller diarré, men i værste fald kan man faktisk få mavekramper og blødninger af bønnerne.
Det er blandt andet kidney bønner, limabønner, brune bønner, hestebønner og pralbønner, der har et højt indhold af lektiner.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 785 kJ
Protein 8,1 g
Fedt 2,9 g
Kulhydrat 31,6 g