Pastagratin med spinat og squash er ikke kun en velsmagende og mættende frokost ret, retten kan også bruges som tilbehør til kød eller kylling.
Det er en ret fyldt med næringsstoffer, der indeholde masser af friske grøntsager, proteiner fra ost og æg samt krydderier og urter, der giver den en smagfuld og aromatisk karakter.
Udover at være en kilde til protein og fiber, kan denne ret også indeholde antioxidanter og vitaminer, der er vigtige for en sund krop.
Spinat og squash er begge grøntsager, der er rige på vitaminer og mineraler, og som kan hjælpe med at beskytte mod sygdomme og fremme en sund fordøjelse.
Derfor er Pastagratin med spinat og squash en sund og velsmagende måde at tilføre kroppen de næringsstoffer, den har brug for, i løbet af dagen.
Pastagratin med spinat og squash
4 personer
Ingredienser:
- 500 g Helbladet spinat
- 400 g Pasta skruer
- 1 stk Squash
- 10 stk Soltørrede tomater
- 2 stk Løg
- 1 fed Hvidløg
- 2 spsk parmesanost (reven)
Bechamelsauce
- 6 dl letmælk
- 3 spsk majsstivelse
- 1 1⁄2 spsk vand
- 50 g revet mozzarella
- revet muskatnød
- salt
Sådan gør du:
- Udblød de soltørrede tomater.
- Hak løg og hvidløg
- Squash skæres i tynde skiver og ristes på en tør pande.
- Spinaten dampes, efter afkøling klemmes væden fra.
- De soltørrede tomater halveres.
- De hakkede løg sauters på en pande sammen med hvidløg.
- Tilbered imens bechamelsaucen.
- Kog mælken i en gryde, mens du omrører.
- Bland majsstivelse med koldt vand til en jævning og kom den i mælken, mens du pisker.
- Skru ned for blusset og kom osten i under omrøring.
- Krydr med revet muskatnød og salt efter smag.
- Smør et ildfast fad med lidt olie og læg ingredienserne i som følger: 1) spinat, 2) løg, 3) squash, 4) kogte pasta skruer, 5) sauce, 6) soltørrede tomater osv.
- Bages ved 225°C i ca. 40 minutter.
- Drys parmesanost og pynt med persille