Ovnbagt torsk er en lækker og sund spise, der er populær blandt både fiske elskere og dem, der ønsker at spise sundt. Torsken er en af de mest almindelige fisk i det nordlige Atlanterhav og anses for at være en af de sundeste fiskearter, du kan spise.
Torsken er en god kilde til protein og en række essentielle næringsstoffer, herunder vitamin B12, D og selen. Derudover er torsken også rig på omega-3-fedtsyrer, der er vigtige for hjertesundheden og hjernens funktion. O
Ovnbagt torsk er en sund og velsmagende måde at nyde torsken på, da denne tilberedningsmetode bevarer torskenes naturlige smag og saftighed, samtidig med at den bliver skånsomt tilberedt. Der er mange forskellige måder at tilberede ovnbagt torsk på, og den kan serveres med en bred vifte af tilbehør, der gør denne ret alsidig og let at tilpasse til forskellige smagspræferencer og kostbehov.
Er du opmærksom på din vægt, er det en god ide at undlade safran beurre blanc fra nedenstående opskrift.
Ovnbagt torsk
Med saute af fennikel, sukkerærter og forårsløg,
hertil kartofler vendt med pesto og safran beurre blanc.
4 pers.
Ingredienser:
- 800 g torskefilet
- 20 små kogte kartofler med skræl
- 2 bundt basilikum
- 50 g parmesanost
- 50 g ristet pinjekerner
- 1-2 dl olivenolie
- 1dl noilly prat
- 1dl hvidvin
- ¼ g safran
- 250 g koldt smør
- 500 g sukker ærter
- 2 stk fennikel
- 2 bundt forårsløg
Sådan gør du:
- Fisken ordnes og skæres i passende størrelser og krydres med salt og peber.
- Bages i ovnen ved 180 C i 10-15 min.Sukkerærter nibbes i begge ender og blanceres.
- Roden på fennikel fjernes og fennikelen skær i tynde skiver og blanceres.
- Forårsløg vaskes og skæres i tynde skiver.
- Grøntsagerne blandes og ristes på en varm pande med lidt olie i 3-4 min.
- Basilikum, parmesan, pinjekerner og olie blendes til pesto.
- Pestoen vendes med kartoflerne og bages i ovnen ved 180 C i 10 min.
- Noilly prat, hvidvin og safran koges ind til ½ dl.
- Piskes op med koldt smør lidt ad gangen til den bliver tyk.