Ovnbagt torsk er en lækker og sund spise. Torsken er en fisk med en mild smag og fast kød, som gør den til en alsidig ingrediens i køkkenet. Ved at tilberede torsken i ovnen bevarer man dens saftige konsistens og giver den en sprød skorpe på toppen. Udover at smage fantastisk, er torsk også en kilde til en lang række vigtige næringsstoffer, herunder protein, omega-3-fedtsyrer og vitaminer og mineraler.
Ovnbagt torsk med champignon og mandler
2 personer
Ingredienser:
- 250 gr. torskefileter
- 125 gr. champignon
- 15 gr. grofthakkede mandler
- 1/2 løg
- 1 1/4 dl. fromage fraiche
- 1/2 bdt. persille
- Olie til stegning
- Salt & peber
Sådan gør du:
- Torskefileter lægges i et smurt ildfast fad.
- Champignon renses og hakkes groft.
- Finthakkede løg og champignon svitses i olie, til væden er dampet væk.
- Cremefraichen blandes med persille, mandler, champignon og løg.
- Smages til med salt og peber.
- Blandingen fordeles henover torskefileterne og steges i en forvarmet ovn i ca. 15 min. ved 200 grader.
- Serveres med frisk pasta eller kogte kartofler.
Tip: i stedet for torsk kan anden lyd fisk også bruges, f.eks. sejfilet, hokifilet.
Næringsindhold kun for “fiskedelen”
Pr portion
Energi 920 kJ
Protein 33,9 gr.
Fedt 4,5 gr.
Kulhydrat 10,8 gr.