Orientalsk suppe med kylling og rejer er ikke kun en lækker og velsmagende ret, suppen er også fyldt med næringsstoffer, der gør den til et sundt og nærende måltid.
Suppen indeholder masser af friske grøntsager, proteiner fra kylling og rejer samt krydderier og urter, der giver den en smagfuld og aromatisk karakter. Udover at være en kilde til protein og fibre, kan denne ret også indeholde antioxidanter og vitaminer, der er vigtige for en sund krop. Derfor er orientalsk suppe med kylling og rejer en god og sund ret, der kan tilfredsstille både smagsløg og ernæringsbehov.
Orientalsk suppe med rejer og kylling
(4 pers.)
Ingredienser:
- 1 dåse kokosmælk
- 1-2 spsk rød karrypasta efter ønsket styrke
- 1 lime
- 1/2 l hønse- eller grøntsagsbouillon
- 4-5 spsk fiskesauce
- 3-4 udkernede finthakkede eller tørrede knuste chili
- 1 spsk finthakket ingefær
- 2 tsk tørret koriander
- 250 g kylling eller kalkun i små fine stykker
- 150 g rejer
- 1 bdt fint snittede forårsløg
Tilbehør: ris og brød
Sådan gør du:
- Svits karrypastaen i lidt af kokosmælken.
- Tilsæt resten af kokosmælken, bouillon, fishsauce, saft og revet skal fra limefrugten, chili, ingefær samt koriander og lad det hele koge 6-7 minutter.
- Kom kyllingen og rejerne i suppen og kog yderligere 5-6 minutter.
- Smag til med sukker, limesaft og yderligere fishsauce, hvis det er nødvendigt. Vend forårsløgene i til sidst og server med ris til.