Nøddeterrine er en ret, der ofte består af en blanding af forskellige nødder, såsom valnødder, cashewnødder, pistacienødder og mandler, blandet med forskellige krydderier og urter. Det er en populær vegetarisk eller vegansk ret, der kan serveres som en del af et måltid eller som en lækker forret eller snack.
Nødder har en rig smag,og når de kombineres med forskellige krydderier og urter, kan de danne en harmonisk og kompleks smagsprofil, der tiltaler mange smagsløg.
Samtidigt er nødder naturligt rige på sunde fedtstoffer, proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. De er især kendt for at være en god kilde til umættede fedtsyrer, som er gavnlige for hjerte-kar-sundheden. Derudover er de også rige på antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe oxidativt stress i kroppen.
Kombineret med denne terrines bløde og glatte konsistens får du en spændende tekstur der nærmest danser på tungen.
Nøddeterrine med tomat-agurk relish
Ingredienser:
Nøddeterrine
- 50 g nøddekerner
- 25 g grødris
- 50 g broccoli stilk
- 200 g broccoli buketter
- 1 spsk nøddeolie
- salt og peber
Tomat-agurk relish
- 4 tomater
- 1/2 agurk
- 1 tsk balsamisk eddike
- 4 tsk olivenolie
Sådan gør du:
Lav relishen først: skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær agurken midt igennem og fjern også kernerne her. Blend det sammen med balsamisk eddike og god olivenolie. Smag til med salt og peber. Opbevares køligt indtil det serveres.
Hak nødderne groft. Rør grødrisen og broccolistilkene i nødderne og tilsæt vand i forholdet 3 dele vand til 1 del ris.
Kog risene møre under låg ved svag varme.
Når risene er færdige, vil de have absorberet alt vandet.
Pisk risene til en grynet masse.
Kog broccolibuketterne i letsaltet vand til de er møre.
Rør buketterne sammen med den lune rismasse.
Hæld massen ned i en passende form og pres godt sammen.
Dæk med folie og afkøl terrinen. Terrinen er klar til servering efter et par timer i køleskabet.
Server tomat-agurk relishen til.
Energifordeling Kj 3553
- Protein 27,6g
- Kulhydrat 58.5 g
- Fedt 5,5g