Det marokkanske køkken er kendt for sin rigdom af smag, krydderier og forskellige madlavningsmetoder, der afspejler landets kulturelle mangfoldighed og historie.
Couscous er en basisfødevare i det marokkanske køkken og serveres ofte med forskellige kød- eller grøntsager og Tagine refererer til både en karakteristisk lerpotte og retter, der tilberedes i den.
Dette er en langsom madlavningsmetode, hvor kød, fisk eller grøntsager steges sammen med krydderier og ofte tørret frugt eller nødder. Resultatet er mørt kød og saftige smag.
Men det marokkanske køkken inkluderer også en bred vifte af grøntsager og tørret frugt, der bruges i forskellige retter som denne salat med bønner.
Marokkansk Bønnesalat
(2 personer)
Tilberedes på 15 minutter
Ingredienser:
- 4 dl. friske grønne bønner, skåret i halve
- 2 dl. kogte pintobønner
- 3 dl. kogte kidneybønner
- 1 bakke babyspinat
- 1 dl. hakket persille
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- Groft salt
- Friskkværnet peber
- 4 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Bring lidt vand i kog i bunden af en gryde, og damp de grønne bønner i 5 minutter.
- Anbring derefter bønnerne i en stor salatskål. Tilsæt pinto- og kidneybønner og persille.
- Bland citronsaft, hvidløg, salt og peber og tilsæt gradvist olivenolien. Hæld dressingen over bønnerne og rør godt rundt.
- Anret salaten med en bund af babyspinat. Anbring bønneblandingen ovenpå og server ved stuetemperatur.
Næringsindhold per portion: 474 Kalorier
- Protein 23 g
- Kulhydrater 66 g
- Fedt 15 g
- Kostfibre 24 g
Bønner og bælgfrugter giver dig mange sundhedsmæssige fordele – det kan du læse mere om her