Marineret kyllingebryst er en god måde at varierer serveringen af den kylling som er vanvittig populær i de danske køkkener.
Men det er ikke kun herhjemme, at kyllingebryst er en populær det indgår i mange køkkener rundt om i verden, og det er ikke uden grund.
Det er en god og sund kilde til protein, der hjælper med at opbygge og vedligeholde muskelmasse.
Kyllingebryst er også en kilde til næringsstoffer som jern, zink og B-vitaminer, som er afgørende for en sund krop og stærkt immunforsvar.
Derudover er kyllingebryst en alsidig ingrediens, der kan tilberedes på mange forskellige måder og kombineres med et væld af smagfulde ingredienser.
Marineret kyllingebryst med rødbedesalat og avocado
4 personer
Ingredienser:
- 4 stk kyllingebryst
- 1 kg rødbeder
- 100 g pinjekerner
- 3 avocado
- ruccola salat
- salt & peber
Dressing til rødbedesalat:
- 1 dl. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- saft fra 1/2 lime
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk. Dijon sennep
- 1 tsk. honning
- salt & peber
Sådan gør du:
- Mariner kyllingebrysterne i limesaft, olivenolie, 1–2 fed hvidløg, salt og peber.
- Kog rødbederne i 1 time til 1 1/2 alt efter størrelse.
- Når rødbederne er kolde skraldes de og skæres i tern.
- Bland olivenolie, eddike, lime, presset hvidløg, Dijon sennep og honning, og smag til med salt og peber.
- Rist pinjekernerne gyldne i 1 tsk. olie
- bland rødbedestykkerne i dressingen og stil salaten koldt, mens du steger kyllingebrysterne.
- Retten serveres med en salat af sprød ruccula og avocado.
Bonus tips: Har du en presset uge, hvor den sunde madlavning er en irriterende tidsrøver, er denne rødbedesalat et super sundt og velsmagende tilbehør til diverse kød- og fiskeretter.
Salaten er nem at lave og kan holde sig på køl helt op til en uge og smager, som vist her, fortrinligt til f.eks. kylling. Et nemt, hurtigt og alternativt tilbehør.