Kyllingehakkebøffer er meget lettere i konsistensen end de traditionelle hakkebøffer af oksekød, men der er alligevel masser af smag i kødet.
Ønsker du en mere spicy udgave, kan du med fordel tilsætte lidt finthakket frisk chili, eller chilipulver.
Vi har valgt en Feldsalat med de karakteristiske små runde blade der har en mild smag og som fungerer rigtig godt som basissalat. Det er dog en salat du skal undgå at vaske under rindende vand, da det ødelægger bladene. Fyld i stedet vand i et fad, og vask salaten der i.
Kyllingehakkebøffer med kartoffelsalat med hytteost og røgede mandler
(4 pers)
Ingredienser:
- 1 kg kolde, kogte små kartofler
- 1 rød peberfrugt i tern (ca. 150 g)
- 250 g Hytteost
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 100 g renset feldsalat i buketter
- 1 agurk i stave (ca. 350 g)
- 50 g røgede mandler
- 3 spsk fintklippet purløg eller persille
Kyllingehakkebøffer
- 400 g hakket kyllingekød
- 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Vend de kolde kartofler og peberfrugt (gem lidt til pynt) sammen med hytteost, citronsaft, salt og peber.
Stil kartoffelsalaten tildækket i -køleskabet i mindst 15 min.
Smag til.
Kyllingehakkebøffer:
Form 4 bøffer. Lad en grillpande blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme. Brun bøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side – tjek at kødsaften er klar.
Tag kyllingehakkebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca. 2 min.
Læg en rede af feldsalat og agurkestave på et fad.
Anret kartoffelsalaten midt på fadet og pynt med peberfrugt, mandler og purløg.
Energiindhold: 8100 kJ
Energifordeling:
Protein 30 %
Kulhydrat 45 %
Fedt 25 %