Koldskål står højt på listen over kulinariske fornøjelser, når sommerens varme solstråler omfavner Danmark.
Vores kærlighed til dette forfriskende mejeriprodukt stikker dybt og afspejler både en lang tradition og en velkommen måde at afkøle sig på i de varme måneder.
For nogen er det den traditionelle koldskål der vækker barndommens minder, for andre kan koldskål godt tåle et lille tvist og måske bliver denne version med med jordbær i citruslage en ny og uundværlig del af din sommerkultur.
Koldskål med jordbær i citruslage
Ingredienser:
Koldskål
- 1/2 l A38 1,5% *
- 1/2 l økologisk kærnemælk
- 1 æggeblomme
- 3-4 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. revet citronskal
* Brug ymer for at få en lidt mere cremet og rund smag. Serves med jordbær i citruslage.
Jordbær i citruslage
- 1 bk. jordbær
- Saften fra en 1/2 appelsin og 1/2 citron
Sådan gør du:
Koldskål:
- Pisk æggeblomme, melis og vaniljesukker godt sammen.
- Tilsæt skiftevis A38 og kærnemælk.
- Når æggemassen og mælkeprodukterne er rørt sammen, tilsættes den revne citronskal.
- Stil koldskålen på køl i min. 30 minutter for at få citrussmagen frem.
Jordbær i citruslage:
- De rensede jordbær deles i kvarte og lægges i en skål.
- Hæld citrussaften over.
- Det hele skal stå og trække på køkkenbordet i min. 30 minutter før det nydes.