Har du nogensinde overvejet at lave en kold abrikossuppe? Med en abrikossuppe, hvor den søde og aromatiske frugt, der ofte anvendes i desserter og bagværk er kombineret med en stærk te – og en kugle af den bløde mascarpone creme der er lavet af den italienske friskost.
Hvis du tør binde an med den kombination, så får du er en lækker og anderledes dessert, der vil imponere dine gæster med sin smag og unikke konsistens.
Denne dessert er perfekt til en varm sommerdag, hvor man ønsker at nyde en forfriskende og let afslutning på måltidet.
Kold abrikossuppe med te og marscarpone creme
4 pers.
Ingredienser:
Suppe
- 24 stk tørrede abrikoser
- 9 dl stærk te
- 3 dl æblejuice
- 1 dl sukker
- Saft og skal fra en citron
Sådan gør du:
- Alle ingredienser kommes i en gryde og koges i 3-4 minutter, derefter afkøles.
- Suppen skal være kold ved servering.
Mascarpone creme
- 300 g mascarpone
- 8 spsk flormelis
- Skal og saft fra ½ citron
- Skal og saft fra ½ lime
- Vanilliekorn fra 1 vanilliestang
Sådan gør du:
- Ingredienserne kommes i en skål og piskes med håndmixer til en cremet konsistens.
Anretning
- Suppen hældes op i skåle.
- En kugle mascarpone creme (lavet med en kugleske) lægges oven på suppen.
- Pyntes med et par mynteblade.