Jomfruhummer sæsonen i Danmark om sommeren og efteråret. Den bedste tid at nyde disse havets skatte er normalt fra maj til september, hvor vandtemperaturen er optimal for deres vækst og fangst. Dette er øjeblikket, hvor jomfruhummerens kød er på sit saftigste og mest velsmagende.
Og leder du efter en måde at forkæle dine smagsløg og pleje din krop på samme tid, så er jomfruhummer det perfekte valg. For udover at tilbyde en luksuriøs smagsoplevelse, indeholder den også gavnlige næringsstoffer.
Jomfruhummer er en naturlig kilde til magert, hjertevenligt protein, der styrker dine muskler og nærer din krop. De indeholder også vigtige næringsstoffer som selen og vitamin B12, der understøtter dit immunsystem og dit generelle helbred.
I denne opskrift hvor den lille hummer kombineres med mango og papaya får du ikke alene en unik smagsoplevelse, men også en reminder om naturens uendelige generøsitet og mangfoldighed.
Jomfruhummer med mango & papaya
(4 personer)
Ingredienser:
- 1 kg jomfruhummere
- 2 mangofrugter
- 2 papayafrugter
- 1 frisk rød chili
- 2 lime
- 2 spsk hvidvinseddike
Sådan gør du:
- Rens hummere*
- Svits hummerne til de er næsten færdige.
- Skær mango og papaya i tern. Hak chilien fint. Skær limefrugterne ud i fileter.
- Kom mango, papaya, chili og eddike i en gryde, lad det simre i 10 min.
- Tilsæt lime og hummere til sidst og lad det koge op.
- Smag til med salt og peber.
Sådan renser du en jomfruhummer*
Det kan være lidt intimiderende at tilberede fleste skaldyr, hvis du aldrig har prøvet det før. Især fordi, du lige skal gennemskue, hvordan du renser dem inden tilberedning.
Med jomfruhummere er det ret nemt: Du skal fjerne tarmen og mavesækken. Tarmen løber langs rykken, og mavesækken finder du som en lille blære du bag øjnene . Du kan fjerne tarm og mavesæk ved at flække jomfruhummerne åbne med en skarp kniv.
Energifordeling:
- Protein: 45,4%
- Kulhydrat: 45,2%
- Fedt: 9,3%