Nudelsuppe serveret dampende varm med fuldkornsnudler og lækre lynstegte grøntsager er en suppe der er fuld af smag og næring og mætter rigtig godt, og så er den hurtigt lavet.
Det japanske køkken med det fokus på friske råvarer g naturlige ingredienser anses generelt for at være sundt. Ligesom traditionel japansk mad er kendt for at have et lavt indhold af mættet fedt.
Dette bidrager til at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og andre helbredsproblemer forbundet med for meget mættet fedt i kosten.
Japansk nudelsuppe med svampe
(4 personer)
Ingredienser:
- 1 1/2 l. hønsesuppe *
- 150 g. fuldkorns ægnudler
- 300 g. pak choi **
- 1 bundt forårsløg
- 120 g. svampe, f.eks. shitake
- 3 spsk. japansk soja
- Sesamolie
- 2 spsk. fintrevet frisk ingefær + mere til servering
- Salt
Sådan gør du:
Varm hønsesuppen* (Du kan sagtens bruge frossen, færdiglavet hønsesuppe, blot du sier grøntsagerne i suppen fra inden brug) og tilsæt 2 spsk. fintrevet ingefær.
Smag evt. til med salt.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Rens og snit pak choi og svampe.
Snit forårsløg i tynde skiver.
Varm en pande op og lynsteg svampe og pak choi i olien i 3 minutter.
Tilsæt soja, rør rundt og sluk for varmen.
Anret nudler og lynstegte grøntsager i serveringskåle.
Drys med forårsløg og riv lidt ekstra ingefær over.
Hæld den varme suppe over.
Dryp med en smule sesamolie og servér.
**Pak choi/bok choi: En asiatisk sprød kåltype, der minder om en blanding af spinat og kinakål. Kan evt. erstattes med spinat.