Med denne opskrift på hvidvinsdampet kalkunrulle får du ikke alene en sund og nærende kilde til protein. Den er samtidigt et bevis på at kalkun bestemt ikke behøver at være tørt, men at det er en alsidig madvare, der kan tilberedes på mange forskellige måder.
Og selvom kylling er en af de mest populære kødtyper i Danmark, kan det have flere sundhedsmæssige fordele af og til at vælge kalkun fremfor kylling.
For det første indeholder kalkun typisk mindre fedt end kylling, især når det kommer til det mørke kød, som er højt i fedtindhold. Kalkunbryst er kendt for at have en højere protein-til-fedt ratio end kyllingebryst, hvilket kan gøre det til en bedre kilde til protein.
Derudover er kalkun også rig på vitamin B6 og B12, som er vigtige for en række kropsfunktioner, herunder at hjælpe med at opretholde et sundt nervesystem og producere røde blodlegemer.
Kalkun er også en kilde til selen, en antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod skadelige frie radikaler.
Endelig er kalkun også kendt for at have en højere smagsprofil end kylling og kan tilberedes på mange forskellige måder.
Så hvis du af og til prøver at erstatte kyllingen med kalkun, kan du også undgå, at madlavning bliver ensformigt og kedeligt.
Hvidvinsdampet kalkunrulle med kartofler
Til 2 personer
Ingredienser:
- 100 g frisk hakket oregano, persille, rosmarin
- 2 stk. kalkunschnitzel
- 100 g fetaost
- 3 dl hvidvin
- 2 dl vand
- 400 g små kartofler i halve
- 2 stk gulerod
- 2 stk pastinak
- 100 g frisk spinat
Sådan gør du:
- Kalkunkødet bankes så fladt så mulig.
- De hakkede krydderurter og feta osten smuldres sammen og spredes ud over kødet.
- Kødet rulles sammen til en slags pølse og holdes sammen med enten snor eller en kødnål.
- Gulerødder og pastinak skrælles og flækkes på midten og derefter på midten igen – og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 10–15 min.
- De små kartofler vaskes, krydres med salt og peber, de bages i ovnen i ca. 35 min. ved 180 grader.
- Kalkunrullerne lægges i et ildfast fad, vin og vand kommes ved, retten dækkes med sølvpapir og sættes i ovnen.
- Kalkunen skal have ca. 35 min. ved 180 g.
Næringsindhold
Kj 2227
Protein 19,96
Fedt 9,8
Kulhydrater 70,2