Klementiner (Citrus reticulata) er en type mandariner, der er kendt for deres søde og saftige frugtkød samt nemme skrælning.
Oprindeligt stammer klementiner fra Kina, hvor de har været dyrket i århundreder.
I Danmark begyndte interessen for klementiner at vokse i løbet af midten af det 20. århundrede.
Klementinerne blev introduceret til danske markeder som eksotiske frugter og blev hurtigt populære på grund af deres smag og brugervenlighed. Selvom nøjagtige datoer kan variere, begyndte de at blive mere almindeligt tilgængelige i danske supermarkeder i løbet af 1960’erne og 1970’erne.
Siden da er klementiner blevet en fast bestanddel af danskernes kost, især i løbet af vintermånederne, hvor de er populære som en sød og saftig snack og en kilde til C-vitamin i de kolde måneder.
Er du som mange andre i tvivl om forskellen på mandariner og klementiner, så fortvivl ikke du kan sagtens bruge mandariner i stedet for i denne opskrift.
Glaserede klementiner med frosne bær & kanel creme
Ingredienser:
- 3 klementiner
- 1 stang kanel
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 1/2 l drænet yoghurt el. fromage frais
- 2 æggehvider
- 5–10 bær f.eks. tyttebær/ rønnebær (årstidens)
- 50 g flormelis
Pynt: Citronmelisse
Sådan gør du:
- Sukker, kanel og vand koges ind til tyk lage/sirup og køler af.
- Pil klementinerne og dyp dem i siruppen, og lad dem dryppe af.
- Bag dem i ovnen ved 180 gr. i 5-7 min., til der er dannet en “skal”.
- Dyp bærrene i æggehviderne, lad dem dryppe af og vend dem derefter i flormelis.
- Rør kanelsiruppen og den drænede yoghurt sammen.
- Anret det hele på en tallerken inden servering og pynt med cironmelisse.
energifordeling kj 3361
- Protein 6,0%
- Kulhydrat 91,0%
- Fedt 3,1%