Danskernes sundhed halter. Over 58 pct. af danskerne over 16 år lever ikke op til de internationale anbefalinger for fysisk aktivitet. Flere unge oplever i stigende grad mistrivsel. Og mange – særligt de ressourcesvage – står stadig uden for de fællesskaber, både fitnesscentrene og den foreningsdrevne idræt danner rammerne om.
På Dansk Fitness & Helse Organisations (DFHO) årsdag stilles der derfor skarpt på idrættens potentiale – for sundheden, fællesskabet og trivsel. Du får mulighed for at hører den nye kulturministers visioner for idrætten, og der sættes fokus på, om vi med de nuværende strukturer udnytter den private og foreningsdrevne idræts potentialer godt nok.
På dagen ses der derfor også på udviklingen i idrætsdeltagelsen og danskernes villighed til at prioritere et idrætskontingent i lyset af først Corona-krisen, som nu er blevet aflyst af en inflationskrise.
Vil du møde idrættens minister, tage del i debatten og få ny viden om, hvordan kriser og økonomi påvirker danskernes idrætsvaner, så kan du ganske gratis tilmelde dig til DFHO’s årsdag her
DFHO ÅRSDAG 2023
fredag den 12. maj, kl. 9.00 – 13.00
Nimb, Bernstorffsgade 5, 1577 København
Program: DFHO ÅRSDAG 2023
08.30: Ankomst med morgenmad
09.00:Velkommen
09.05: Den private idræt – nu og i fremtiden
v/formand Jens Kramer Mikkelsen (Dansk Fitness & Helseorganisation)
Fitness er ikke længere for de få, men for de mange. Halvdelen af idrætsaktive danskere træner således i dag i den private idræt. Men hvad betyder det for den samfundsmæssige rolle, som den private idræt og fitnesscentrene spiller i dag?
Og hvordan kan fitnesscentrene i endnu højere grad medvirke til, at flere bliver en del af idrætsfællesskaberne. Det giver formand for DFHO sit bud på i beretning for året, der er gået.
09.15: Fra Corona-krise til inflationskrise – Hvad betyder det for idrætsdeltagelsen?
Loungesamtale med CEO Morten Bentzen (Fitness World), ejer og formand Ann-Charlotte Monrad (Yoga og Danske Yoga- og Meditationslærere), formand Kirsten Hede (Københavns Badminton Klub) samt chef for analyse og samfunds-økonomi Kasper Lindgaard (Dansk Erhverv).
Corona-krisen første til langvarige nedlukninger af fitnesscentrene og landets mange øvrige træningsfaciliteter. Idrætsdeltagelsen faldt derfor også markant i årene med corona. Selvom træningsfaciliteterne nu er åbne, så er Corona-krisen blevet afløst af en ny krise – nemlig inflationskrisen. Men hvad har og får kriserne af betydning for danskernes betalingsvillighed og mulighed for at prioritere motionskontingentet, når penge-pungen strammer? Hvad betyder økonomien for idrætsdeltagelsen, og vil vi få danskerne tilbage i de gode vaner?
09.50: Pause
10.05: Tradition og fornyelse – opgør med vanetænkningen for idræt?
v/direktør Troels Rasmussen, Idrættens Analyse-institut
Tradition og historik fylder meget, når vi taler om udviklingen af idrætten. Men selvom vi har gennemført mange projekter for at få flere med i idrætsfællesskaberne, er der behov for at gøre op med den traditionelle tænkning og tænke i nye baner, hvis det skal lykkes. Men hvilke nye greb, skal vi bruge? Og hvilke områder skal idrætten tænkes ind i fremover, hvis vi skal lykkes endnu bedre?
Det kan du høre direktør Troels Rasmussen fra Idrættens Analyseinstitut give sit bud på ligesom han præsenterer nye tal for idrætsdeltagelsen efter corona.
10.30: Idrættens potentialer – er idrætten mere end kultur?
v/paneldebat med blandt andre formand Charlotte Bach Thomasson (DGI), næstformand Thomas Bach (DIF), kulturordfører Jan E Jørgensen (V), branchedirektør Morten Brustad (DFHO)
Over 58 pct. af danskerne over 16 år lever ikke op til de internationale anbefalinger for fysisk aktivitet. Og endnu værre ser det ud i forhold til de 11-15-årige, hvor hele 74% ikke opfylder Sundhedsstyrelsens anbefaling om fysisk aktivitet. Samtidig ses en stigning af mistrivsel særligt blandt unge, og endnu er der mange grupper, som står uden for idrætsfællesska- berne. I paneldebatten stilles der derfor skarpt på, hvilke potentialer idrætten har – for fællesskabet, sundheden og trivslen. Og vi rejser spørgsmålet: Udnytter vi idrættens potentialer godt nok i Danmark?
11.30: Ny regering – nye visioner for idrætten?
v/kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M)
Af regeringsgrundlaget fremgår, at SVM-regeringen vil ”styrke det frivillige idræts- og foreningsliv. [….] og understøtte dansk idræt i bred forstand, herunder bl.a. arbejdet i regi af ”Bevæg dig for livet”. Men hvad indebærer det af visioner for hele idrætsdanmark? Vil en ny regering sætte ny retning for idrætten?
Og hvilken rolle mener ministeren, idrætten skal spille i Danmark – for fællesskabet, for sundheden og for trivslen? Hør om kulturministerens visioner for idrætten i Danmark på DFHO’s årsmøde.
12.00: Tak for i dag.
12.05: Frokost
DFHO byder på en lækker frokost fra Nimbs Restaurant.
Efter årsmødet afholdes Dansk Fitness & Helse Organisations ordinære generalforsamling samme sted
(kun for medlemmer)
OM DFHO
Dansk Fitness og Helseorganisation (DFHO) er fitnesscentrenes brancheorganisation i Danmark. Der arbejder for at sikre branchens rammevilkår, varetager medlemmernes politiske, forhandlingsmæssige og økonomiske interesser, for at skabe gode relationer til vores samarbejdspartnere og for at styrke folkesundheden ved at øge idrætsdeltagelsen.
DFHO ´s målsætning er, at de kommercielle fitnesscentre skal være en vigtig hjørnesten i et innovativt Idrætsdanmark. Fitness er blevet centralt i forhold til dansk idræt og sundhed, og DFHOs funktion som talerør for branchen har fået stor betydning.
DFHO arbejder tæt sammen med idrættens myndigheder og interesseorganisationer, så rammevilkår og lovgivning inden for området tager hensyn til branchen. Derudover formidler DFHO generel viden om fitness og konkrete bud på, hvordan samfundet kan drage nytte af samarbejde med branchen. Du kan læse mere her
Læs også artiklen omkring de førende fitness trends i 2023 her