Club sandwich stammer fra USA og er en populær type sandwich. Der er flere forskellige historier om, hvor sandwichen præcist stammer fra, men en af de mest udbredte teorier er, at den blev skabt på et hotel i Saratoga Springs i delstaten New York i slutningen af 1800-tallet eller begyndelsen af 1900-tallet. Ifølge denne teori blev sandwichen først serveret på en golfklub, og den blev kaldt “Clubhouse sandwich”.
Senere blev sandwichen forkortet til “Club sandwich”. Sandwichen spredte sig hurtigt fra USA til andre dele af verden og er i dag en populær sandwichtype, der findes på menukort i restauranter og cafeer over hele verden.
Club sandwich med karry yoghurt
4 pers.
Ingredienser:
- 4 stk totti rostico bolle (il Fornaio)
- 4 stk kyllingebryst uden skind
- 12 skiver sprødstegt parmaskinke
- 1 stk rødløg i skiver
- 1 stk agurk i strimler
- Salat
Karry yoghurt
- 25 g mango chutney
- ¼ dl hvid balsamico
- 1-2 spsk karry
- ¼ l youghurt 10%
Sådan gør du:
- Mango chutney, balsamico og karry røres sammen.
- Yoghurt tilsættes og røres godt sammen.
- Lad evt. yoghurten trække et par timer, så karrysmagen trækker mere ud i yoghurten.
- Steg kyllingebrysterne i ovnen ved 180 C i 15-20 min.
- Varm bollerne i ovnen i 5-8 min.
- Del bollerne og smør både over- og underbolle med karry yoghurten.
- Kom salt, løg og agurk på underbollen.
- Skær de lune kyllingebryster og læg det oven på salaten.
- Kom en smule karry yoghurt på kyllingen.
- Læg 3 skiver sprødsteg parmaskinke på yoghurten.
- Luk sandwichen med overbollen.