Chokolade muffins med banan var måske ikke det første du forventede at finde blandt opskrifter på en fitness side. Men her på redaktionen tror vi grundlæggende på at man ikke skal motionere for at forsage livets glæder, men for bedre at kunne tillade sig at nyde dem. Og denne Chokolade muffins med banan er helt klart en af livets glæder, omend en mere kalorie rig én af slagsen.
Muffins stammer oprindeligt fra England, hvor de første blev bagt i det 18. århundrede. Den tidlige version af muffins minder mere om det, vi i dag ville kalde engelske muffins, som er flade, rundstykket-lignende brød, der ofte serveres til morgenmad.
Den moderne form for muffins, som vi kender i dag, blev dog først populær i USA i det 19. århundrede. I begyndelsen af det 19. århundrede blev “muffins” i USA ofte bagt i forme af majsbrød, som var en blanding af majs og hvede. Disse muffins havde en mere kage-lignende tekstur end de traditionelle engelske muffins.
I løbet af det 19. og 20. århundrede blev muffins i USA mere populære og varierede i smag og størrelse. I dag er muffins en populær og alsidig bagværk, der kan være både søde og salte. De er ofte små kager, der bages i papirforme og serveres som en lækkerbid eller en del af morgenmaden eller eftermiddagsteen.
Muffins er blevet en international favorit, og de findes nu i mange forskellige variationer, såsom blåbærmuffins, chokolademuffins, gulerodsmuffins og mange flere. Der er utallige opskrifter, der tilføjer forskellige smagsstoffer og teksturer til dette elskede bagværk. Men vi anbefaler klart at du prøver denne med chokolade og banan.
Chokolade muffins med banan
(25 stk.)
Ingredienser:
- 2 æg
- 1,5 dl rørsukker
- 1,5 dl puddersukker
- 6 tsk bagepulver
- korn fra 2 vanilliestænger
- 2 mosede bananer
- revet skal og saft fra 1 appelsin
- 5 dl hvedemel
- 1 dl cheasy A38
- 1 dl skummetmælk
- 6 tsk kakaopulver
- 50 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Pisk æggene grundigt med sukker. Tilføj resten af ingredienserne.
Fyld dejen i forme og bag kagerne 180 grader i ca. 20 min.
Energi pr. stk. 535 KJ