Chiligryde med oksekød og rissalat
(4 pers.)
Ingredienser:
- 3 dl grøntsags boullion
- 2 dl løse ris, til rissalat ca. 160g
Chiligryde:
- 2 hakkede løg
- 2 hakkede fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 3 chilipebre
- 1 dåse bønner i tomatsauce
- 1 dl vand
- 1 tsk groft salt
Dressing:
- 1 1/2 dl græsk youghurt
- 1 knust fed hvidløg
- 1/2 tsk groft salt
- peber
Rissalat:
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- frisk hakket persille
Sådan gør du:
Bring bouillonen i kog og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 12 minutter. Lad risene afkøle.
Chiligryde: Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve. Chilierne smuldres og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.
Dressing: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Rissalat: Bland de afkølede ris med peberfrugt og persille. Server dressing til.
Tip: kan serveres i taco-skaller.