Chili sin carne er en relativ nem ret, hvis du mangler inspiration til en kødløs dag. Oprindelsen af “chili sin carne” er tæt forbundet med historien om den berømte chili con carne, som har sine rødder i det nordlige Mexico og det sydvestlige USA.
Chili con carne er en kødbaseret gryderet, der blev populær i Texas og omkringliggende områder i midten af det 19. århundrede.
Oprindeligt var chilien en simpel kombination af kød, chili peber, løg og krydderier. Men i løbet af 20. århundrede voksede interessen for vegetarisk mad, og folk begyndte at eksperimentere med alternative opskrifter.
Således opstod “chili sin carne,” der betyder “chili uden kød” på spansk.
Chili sin carne
(4 personer)
Ingredienser:
- 2 spsk Oliven olie
- 2 hakkede rødløg (ca. 150 g)
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1 aubergine i små tern (ca. 300 g)
- 2 dåser bønnemix
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 dl vand
- 1 rød peberfrugt i grove tern (ca. 200 g)
- 1 gul peberfrugt i grove tern(ca. 200 g)
- 250 g Hytteost
- 1 dl grofthakkede friske korianderblade
Sådan gør du
Varm olien i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løg, hvidløg og auberginer i ca. 2 min.
Tilsæt bønner, tomat, chili, spidskommen, salt, peber og vand.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15. min. – rør af og til.
Tilsæt peberfrugt og kog i yderligere 3 min. Smag til.
Anret den rygende varme chili sin carne i små skåle. Top op med hytteost og drys med friske korianderblade. Server groft brød til.
Energiindhold:
8250 kJ
Energifordeling:
Protein 19 %
Kulhydrat 58 %
Fedt 23 %