Calzone er en italiensk ret, der har rødder i det sydlige Italien. Den oprindelige calzone er en form for pizza, hvor dejen foldes omkring fyldet, hvilket skaber en halvmåneformet lomme eller pose. Dette adskiller sig fra den mere velkendte pizza, hvor dejen er åben og fyldet placeres direkte på toppen.
Selvom den klassiske calzone traditionelt fyldes med ingredienser som tomat, mozzarella, ricotta og forskellige grøntsager, er der ingen faste regler for fyldet. Variationer i fyldet er blevet udbredt, og det er her, variationen med oksekød kommer ind.
Calzone med fyld af oksekød er sandsynligvis en modernisering af den traditionelle opskrift, hvor forskellige typer kød, inklusive oksekød, er blevet anvendt for at tilføje variation og tilfredsstille forskellige smagspræferencer.
Calzone med fyld af oksekød
(8 stk)
Ingredienser:
Dej:
- 4 tskf. olivenolie
- 2 dl skummetmælk
- 1 dl Fromage Frais
- 25 g gær
- 1/2 tsk salt
- 100 g grahamsmel
- 360 g hvedemel
Fyld:
- 200 g hakket magert oksekød
- 1 løg
- 150 g squash
- 2 tomater
- 1 spsk tomatpure
- 1/2 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- salt og peber
- 150 g revet ost
Sådan gør du:
- Olivenolie kommes i en skål og mælk og fromage frais tilsættes og gæren røres ud heri. Salt og mel tilsættes.
- Dejen æltes igennem til den er smidig og stilles til hævning et lunt sted mens fyldet laves.
- Kødet svitses på en tør pande. Løget hakkes og svitses med. Squash skæres i tern og svitses med.
- Tomater skæres ud og tilsættes sammen med puré og krydderier. Det hele snurrer ca. 5 minutter.
- Dejen slås sammen og deles i 16 stykker. De rulles ud i runde stykker med en diameter på ca. 10 cm.
- Osten og fyldet fordeles på 8 plader, resten af dejpladerne lægges over fyldet og trykkes sammen med en gaffel.
- Brødene pensles med mælk eller æg og bages ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
Serveres med salat.