Broccolisalat er i sig selv en smagfuld og næringsrig delikatesse, men med en forfriskende tilføjelse af solsikkekerner og søde rosiner opnås der en skøn kombination, der tilbyder både en smagsoplevelse ud over det sædvanlige og en rig kilde til næringsstoffer
Denne harmoniske fusion af den friske, letbitre smag fra broccoli, den sprøde tekstur og nøddeagtige smag fra solsikkekerner samt den naturlige sødme fra rosiner skaber ikke blot en appetitlig ret, men giver også kroppen et boost af essentielle vitaminer, mineraler og fibre.
Du kan bruge den enten som tilbehør til f.eks kylling eller kalkun, men det kan også spises som en let frokostret blot med et godt stykke grovbrød til
Broccolisalat med solsikkekerner og rosiner
(4 personer)
Ingredienser:
- 2 bundter broccoli
- 3 dl Fromage Frais 0,3%
- 3 spsk hvid balsamico
- 8 spsk rosiner
- 4 spsk ristede solsikkekerner
- Salt og peber, evt. 1 tsk sukker
tilbehør:
1 skive grovbrød
Sådan gør du:
- Rist solsikkekerne let på en varm pande, tilføj evt. lidt salt
- Del broccolien i meget små fine buketter, skyl dem og giv dem evt. et lille opkog på et par minutter.
- Bland fromage frais og hvid balsamico. Smag til med salt og peber + evt. sukker, hvis du finder den sur.
- Bland broccoli, rosiner og de ristede solsikkekerner i.
- Lad salaten trækker 1/2 – 1 time i køleskab inden servering.