Ærtesuppe er en populær ret i mange kulturer og er kendt for sin bløde konsistens og rige smag.
Udover dens lækre smag, er ærtesuppe også en sund og næringsrig ret, der er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler såsom B-vitaminer, C-vitamin, jern og magnesium.
Suppen er også en god kilde til protein og fiber, hvilket hjælper med at opretholde et sundt fordøjelsessystem og kan hjælpe med at regulere blodsukkeret.
Desuden kan ærtesuppe være en praktisk og billig løsning på en travl hverdag, da den kan laves på få ingredienser og hurtigt tilberedes.
Her får du en variant med mynte, du nemt kan tilberede derhjemme.
Ærtesuppe med mynte
4 portioner – Tilberedes på 30 minutter.
Ingredienser:
- 250 g frosne ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 dl mynte
- Salt
- 1 dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
- Bring 4 dl vand i kog, og tilsæt ærter samt hvidløg.
- Lad retten simre i 10 min., indtil ærterne er bløde.
- Gem 2 dl af den vand, du har kogt ærterne i.
- Dræn bønner og blend dem sammen med hvidløg i en blender.
- Tilsæt vandet, som har kogt sammen med ærterne, sammen med mynte og salt. Purer blandingen, indtil den er cremet.
- Anbring suppen på en pande og rør yoghurt i.
- Tilsæt eventuelt kogende vand, hvis du ønsker en anden konsistens.
Næringsindhold per portion
- Kalorier: 76
- Fedt: 0 g,
- Kulhydrater: 12 g,
- Kostfibre: 3 g,
- Protein: 7 g