SATS har afleveret regnskab for første kvartal af 2020. Det viser tydelige tegn af coronakrise, lukkede centre og udvikling af ny teknologi.

Kæden så et fald i medlemstallet på en enkelt procent sammenlignet med første kvartal 2019, fordi der ikke har været gang i salget under nedlukningen. Det kan dog vise sig at blive meget værre. Siden 31. marts har kæden mistet 20.000 medlemmer i Finland og Sverige alene efter genåbningen.

Kæden forventer et lignende frafald i Danmark og Norge, når centrene genåbner. Indtil da forventes de lukkede centre til sammen at koste 10 millioner danske kroner om ugen.

Kædens samlede omsætning faldt med cirka 14 millioner danske kroner og endte på 990 millioner norske kroner (svarende til cirka 668 millioner danske kroner) mod 1,01 milliarder norske kroner (cirka 682 millioner danske kroner) i Q1 2019.

Indtjeningen før renter, skatter og afskrivninger endte på 40 millioner norske kroner (svarende til cirka 27 millioner danske).

Pandemien alene beregnes til at have kostet godt 57 millioner danske kroner i indtjeningen. Det tab havde været betydeligt større, hvis ikke kædens mange centre i Sverige og Finland var genåbnet henholdsvist 26. marts og 24. april. Udbygningen af SATS’ online medlemskaber tillægges også en stor del af æren for, at tabet ikke var større.

Et af de hurtige tiltag i kæden var en midlertidig afskedigelse af 5.000 ansatte i Danmark og Norge. I kombination med hjælpepakker og indstillingen af nye aktiviteter sparede det SATS for cirka 20 % af kædens faste omkostninger.

SATS samarbejder ifølge kvartalsrapporten tæt med brancheforeninger og sundhedsmyndigheder i Danmark for at skabe en branchestandard omkring genåbningen af centrene.

“Folkesundheden er vigtigere end nogensinde før, men befolkningens aktivitetsniveau er faldende. I Danmark har en analyse fra Idrættens Analyseinstitut vist, at antallet af fysisk aktive danskere er faldet fra 55 % til 39 % under nedlukningen. SATS er klar til at genåbne under sikre og ansvarlige forhold, som fortsat kan være med til at gøre skandinaverne sundere og gladere,” siger Sondre Gravir, CEO for SATS i en pressemeddelelse.

SATS forventer, at pandemiens negative effekter varer ved i noget tid efter genåbningen af alle centre, men er sikker på, at sundhed og velvære fortsætter som en global trend. Derfor holder SATS også fast i planerne om at udvide kæden i hele Skandinavien.