Af Per Andreasen

En venlig sjæl har lækket et fortroligt notat fra Statens Serum Institut til DR. Notatet var egentlig kun tiltænkt de politikere, som i de her dage forhandler om genåbningen af Danmark. Men takket være lækket kan vi nu alle få en lidt bedre fornemmelse af, hvordan chancerne ser ud for en snarlig genåbning af de danske fitnesscentre.

Statens Serum Institut understreger, at vurderingen bliver påvirket af, hvor udbredt epidemien er, og hvilke tiltag, der ellers er sat i gang. Det ville nok være rimeligt at antage, at instituttets vurdering påvirker beslutningen om genåbningen, men ingen kan vide endnu, om politikerne holder sig til vurderingerne.

  • Svømmehaller og “sport udendørs med fysisk afstand” vurderes at have middel risiko
  • Sportshaller (sport med fysisk afstand) og sport udendørs med fysisk kontakt vurderes til at have høj risiko
  • Fitnesscentre skraber bunden sammen med indendørs sport med fysisk kontakt – meget høj risiko

Forsigtige genåbninger – og genlukninger

Flere træningscentre i blandt andet de nordamerikanske midtvestlige stater er begyndt at genåbne. Ifølge et menigt medlem, som Fitnews har talt med, er der stort set ingen medlemmer i centrene. Centrene har ellers gjort deres til at skærme af og indføre strengere hygiejne-standarder.

I Kinas hovedstad Beijing begyndte fitnesscentrene forleden at lukke igen efter bare et par uger i drift. Nye tilfælde af covid-19 fik de lokale myndigheder til igen at stramme grebet om den tæt befolkede by. Den danske regering skulle efter sigende være meget opsat på at undgå netop denne form for tilbagegang.