Af Per Andreasen

Meldingen om den kommende uges genåbning af flere erhverv har skabt forvirring flere steder i fitnessbranchen. De fleste virksomheder, som har lov at slå dørene op for deres kunder igen, er nævnt klart og tydeligt i de involverede ministeriers korte notat fra 16. april.

Men forvirringen opstår især på grund af formuleringen “øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder”.

Flere aktører i fitnessbranchen har fået den forståelse, at her også er tale om lokaler til personlig træning, da personlige trænere har væsentligt mindre fysisk kontakt med klienter end fx massører, som gerne må åbne på mandag.

De egentlige retningslinjer for de enkelte virksomheder, som må åbne på mandag 20. marts er først klar i løbet af den samme dag. Det vil sige, at der indtil da gælder de samme regler, som var gældende inden nyheden om genåbning af nogle erhverv. Myndighedernes vejledning omkring forhindringen af smittespredning skal være synligt ophængt, og der skal være mulighed for at spritte af.

“På træningsområdet har der ikke været ændringer, siden de første bekendtgørelser kom ud. Brancherne, der må genåbne mandag, er nævnt specifikt, og ingen former for indendørs træningsfaciliteter er med i en løsning nu. Som erhvervsdrivende må man gerne afvikle holdtræning udenfor, så længe der ikke er flere end 10 til stede. Ved holdskift må holdenes veje heller ikke krydses, siger Henning Sørensen fra den myndighedsfælles corona-hotline til Fitnews.

Han understreger, at oplysningerne er gældende ved tidspunktet for interviewet lørdag 18. april kl. 11.10, og at der hele tiden kan komme ændringer.

“Der er mange brancher, som skal gennemgås i forhold til retningslinjerne nu, og det hele bliver mere håndgribeligt, når der kommer en ny bekendtgørelse på mandag,” siger han.