Af Per Andreasen

Legendariske Gold’s Gym har anmodet om konkurs-beskyttelse og ret til omstrukturering ifølge USA’s chapter 11.

På grund af den nye coronavirus og de tvungne lukninger af de fleste Gold’s Gyms på verdensplan lukker kæden nu 30 af de gyms, den selv ejer. I alt har kæden flere end 700 gyms, hvoraf de fleste ejes og drives af franchisetagere. Formålet med at søge om konkursbeskyttelse er at få tid til at indgå nye aftaler med kreditorer uden at de kan trække stikket på hele kæden.

Gold’s Gym forventer ikke at lukke som kæde, men kommer til at lukke 30 af kædens egne centre. Foto: Mike Kalasnik

“Jeg vil gerne understrege, at vi ikke lukker. Gold’s Gym er det mest ikoniske brand i fitness, og vi vil fortsætte med at vokse fremover. Vi forventer at være på den anden side af en omstrukturering senest 1. august, så vi igen kan servicere vores millioner af medlemmer” siger CEO Adam Zeitsiff i video-udtalelsen nedenfor.

Adam Zeitsiff understreger, at franchisetagerne på ingen måde er involveret i den nuværende omstrukturering af Gold’s Gym.

“Tingene kommer til at se anderledes ud og føles anderledes, når I vender tilbage og træner i jeres Gold’s Gym. Det er hensigten, så vi kan sikre vores medlemmer og ansatte med nye tiltag,” siger han.