For en uge siden åbnede LOOP sit første spanske træningscenter, og det gik ikke stille for sig. Centeret i San Javier fik flere medlemmer end noget andet LOOP-center har fået på den første åbningsdag.

LOOP Fitness er på bare fire år vokset fra 40 til 112 centre i Danmark, og succesen med at tilbyde effektiv cirkeltræning til danskerne har givet den franchisebaserede fitnesskæde mod på at ekspandere internationalt.

LOOP tog for godt et år siden hul på sin internationalisering med etableringen af et center i den polske hovedstad, Warszawa. Og den 1. oktober slog LOOP så dørene op for det nye center i San Javier i det sydøstlige Spanien.

“I kraft af vores vækst og position på det danske marked oplever vi stigende interesse fra mulige forretningspartnere, som ønsker at eksportere LOOP-konceptet til andre lande. På den baggrund har vi indgået en master franchise-aftale i Spanien med en gruppe af danske investorer med indgående kendskab det spanske marked,” siger adm. direktør Brian Schneider.

Ligner det danske marked for 10 år siden

Blandt investorerne i Spanien er Thomas Terp, som tilbage i 2006 var med til at stifte LOOP Fitness og etablere kædeselskabet, hvor han fortsat har plads i bestyrelsen.

Nu starter han forfra – med en stor tro på, at LOOP kan blive en lige så stor succes i Spanien, som det er blevet i Danmark. Thomas Terp og familien er begyndt til spanskundervisning og har solgt huset i Skanderborg for at flytte ned og være helt tæt på i opstartsfasen.

Her er planen i eget regi at åbne yderligere 3-4 centre i løbet af det første års tid. Sideløbende udrulles en franchisemodel, hvor det nye spanske selskab står for etablering af centre, mens lokale franchisepartnere vil stå for driften.

“Markedet for fitness i Spanien ser ud som i Danmark for 10 år siden. Der er én stor kæde og en hel masse mindre aktører. Der mangler en konsolidering i markedet, og det er vores mulighed. Vi kommer med et anderledes koncept og har potentiale til at blive en af de store. Men vi går ydmygt til opgaven. Det har taget lang tid at etablere LOOP i Danmark, og det kommer det også til at gøre i Spanien. Vi er bevidste om, at der skal investeres rigtig meget tid og rigtig mange penge for at få det her til at lykkes,” siger Thomas Terp.

Vil fange spanierne i siestaen

Det unikke cirkeltrænings-koncept, som har givet LOOP succes i Danmark, vil naturligvis også omdrejningspunktet for centrene i Spanien – hvor man heller ikke vil finde hverken spejle, frivægte eller høj musik.

Dog er der foretaget enkelte tilpasninger for at imødekomme de kulturelle forskelle fra Danmark til Spanien.

“Det tager kun 24 minutter at træne i LOOP, så vi satser på, at vi kan fange spanierne midt på dagen i deres siesta. Derfor har vi også, i modsætning til i Danmark, valgt at installere badefaciliteter, så medlemmerne kan få et bad, inden de skal tilbage på arbejde,” fortæller Thomas Terp.

Mindre byer skaber fundamentet

At LOOP åbner i San Javier er ikke tilfældigt. Byen har godt 30.000 indbyggere, og passer ifølge Thomas Terp perfekt til LOOP. Konkurrencen er mindre og huslejen lavere end i de større byer.

“Strategien er den samme som for LOOP i Danmark, hvor vi også startede i de mindre byer for at skabe et fundament og først nu for alvor er begyndt at etablere os i de store byer,” siger han.

I Danmark har LOOP – med et stærkt 2018-regnskab i ryggen – besluttet, at 2019 skal være året, hvor kæden for alvor etablerer sig i København. Centeråbninger på Sluseholmen i december 2018 og på Frederiksberg i april 2019 bliver her i september fulgt op med hele tre nye centre på Østerbro, i Valby og i Søborg. Og inden for det næste halve år forventes yderligere fire centre at åbne i hovedstaden.

Om LOOP Fitness i Spanien

LOOP A/S ejer LOOP-konceptet og har indgået en master franchise-aftale med det nystiftede LOOP Fitness Spain SL, som dermed har rettighederne til LOOP i Spanien.

Bag LOOP Fitness Spain SL står: Thomas Terp, medstifter af LOOP-kæden, bestyrelsesmedlem i LOOP A/S og medejer af seks LOOP Fitness-centre i Danmark. Fritz Pedersen, medejer af otte LOOP Fitness-centre. Carsten Lange, indehaver af Mediter Real Estate og bosiddende i Spanien siden 1999. Peter Lund, indehaver af emballagevirksomheden Pack Plast.

Om LOOP Fitness i Danmark

LOOP Fitness har hovedsæde i Aalborg og er Danmarks næststørste fitnesskæde med 112 centre fordelt over hele landet. Kæden drives på franchisebasis, og centrene er således ejet af lokale partnere. Hjørnestenen i LOOP Fitness er et unikt cirkeltræningskoncept, hvor man i løbet af blot 24 minutter kan opnå en effektiv træning.

Konceptet er baseret på Høj Intensiv Interval Træning – eller HIIT – der booster fedtforbrænding, kondition og efterforbrænding. LOOP har i 2018 investeret i Beefit Tracker – verdens første automatiske fitnesstracker – der holder styr på alt fra løftede kilo og antallet af gentagelser til forbrændte kalorier og intensitet.

LOOP Fitness er vokset eksplosivt de seneste år, og kædeselskabet LOOP A/S satte ny regnskabsrekord i 2018 med et overskud på 7,6 mio. kroner før skat. LOOP Fitness forventer at runde 150 centre i 2021.