Efter lang tids forhandling er en aftale om salget af Fitness World i dag officielt kommet på plads. Storbritanniens største fitnesskæde, PureGym, overtager Fitness Worlds flere end 230 træningscentre og 600.000 medlemmer. Handlen forventes gennemført i begyndelsen af 2020.

Steen Albrechtslund, CEO i Fitness World udtaler i en pressemeddelelse fra PureGym:

“Jeg er begejstret over at indgå partnerskab med PureGym, som på bare 10 år har forandret fitnessbranchen i Storbritannien. Beslutningen om at investere i Fitness World er et tegn på, hvor stærk en forretning vi har bygget som markedsleder i Danmark og en voksende spiller i Schweiz og Polen.”

Han tilføjer, at begge parter deler passionen for at gøre fitness tilgængeligt økonomisk og fysisk.

“Vi tror på, at vores samlede forretning vil gøre os i stand til at få vores attraktive tilbud ud til flere mennesker i hele Europa,” siger han.

Næststørste fitnesskæde i Europa

Den samlede forretning bliver Europas næststørste kæde af fitnesscentre med 1,7 millioner medlemmer fordelt på 500 centre i Storbritannien, Danmark, Schweiz og Polen.

PureGym har åbnet flere end 70 nye centre siden 2017, hvor kæden blev overtaget af Leonard Green & Partners. Inden nytår skal kæden drive 263 afdelinger i Storbritannien.

Opkøbet af Fitness World fra danske Kirkbi og kapitalfonden FSN skal give PureGym en stærk start på indtoget i fastlands-Europa. Flere eksperimentelle åbninger af centre i USA er også på tegnebrættet.

Den samlede forretning indtager en andenplads efter Basic Fit, som har over to millioner medlemmer fordelt på 700 centre i Holland, Belgien, Luxemburg, Frankrig og Spanien.

“Handlen samler to markedsledende forretninger i en stærk platform for fremtidig vækst, som skal gøre endnu flere mennesker aktive oftere. Købet af Fitness World vil forandre hele vores virksomhed og støtte vores mangeårige ambition om at blive en førende international udbyder af gyms og fitness. Vi kender Fitness Worlds forretning godt og har længe beundret den. Mit ledelsesteam og jeg er meget begejstrede for at byde Steen og hans kolleger velkommen i vores “fitnessfamilie”. Vi har en fast tro på, at der venter os en stor fremtid sammen,” siger Humphrey Cobbold, CEO i PureGym.