Fitness udbydere, der ønsker at fastholde deres medlemmer over længere tid, bør fokusere på at rekruttere fagligt dygtige og ikke mindst venlige instruktører.

Det er i hvert fald konklusionen fra en undersøgelse foretaget på det engelske marked, hvor Mindbody, der leverer software til fitnessbranchen, har spurgt ind til, hvad deres kunders medlemmer værdsætter mest.

En ud af fem (20%) personer, der træner regelmæssigt, ser det at have den rigtige instruktør som den vigtigste faktor for at fastholde deres træningsvaner. Men blot 4% af de adspurgte kunne bekræfte, at de havde fundet deres “drømmeinstruktør”.

De færdigheder, som medlemmerne værdsætter mest hos deres træner, adskiller sig afhængigt af hvilke træningsformer medlemmerne primært dyrker.

34% af dem, der hovedsageligt dyrker vægttræning, værdsætter trænerens fitness kundskab mest, mens den kvalitet, som dem, der dyrker HIIT-træning, værdsætter højst, er instruktørens evne til at presse dem maksimalt.

Helt anderledes forholder det sig for dem, der dyrker yoga. Blandt dem er det trænerens tålmodighed, der er den mest værdsatte egenskab.

Men undersøgelsen viste også en helt anden­ tendens:

“Vi kan se ud fra vores data, at et stigende antal mennesker vender sig mere henimod pay-as-you-go klasser og PT-sessioner i modsætning til faste traditionelle fitnessmedlemskaber, hvilket giver såvel udfordringer som muligheder for Boutique studier og fitness centre,” udtaler Mindbody’s senior marketing manager Charlotte Newton.

“At finde de rigtige instruktører, der matcher kundernes behov, vil virkelig hjælpe med at øge medlemmernes besøgfrekvens, og underbygge den enkelte forretnings retentionsrate, for at den rigtige instruktør kan underbygge centerets brand, afspejle dets værdier og være en stor hjælp til at opbygge et socialt sammenhold.”

Som en del af undersøgelsen har Mindbody lavet en liste over de top fem træk, som medlemmerne generelt vælger deres instruktører ud fra:

De 5 vigtigste egenskaber

  • En venlig personlighed (27%)
  • Branchekendskab (22%)
  • Højt kvalificeret (14%)
  • Tålmodighed (12%)
  • En positiv attitude (10%)