Af Per Andreasen

FIBO var nødt til at aflyse alle planlagte events på denne side af sommerferien på grund af ny coronavirus. Men nu ser messearrangøren et lille lys i horisonten.

Den lokale regering i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen har tilladt afholdelsen af messer efter 30. maj. Derfor har FIBO-arrangøren nu lagt sig fast på at afholde messen til oktober 2020, men uden at tillade offentligheden at komme ind.

“Delstatsregeringens beslutning har signalværdi. Det giver os tryghed for vores planlægning og muligheder for at håndtere messen forsvarligt med høj sikkerhed og hygiejnestandarder. Det er et stort første skridt, siger Hans-Joachim Erbel, der er adm. direktør for FIBO-arrangøren Reed Exhibitions.

Udover det lukkede arrangement for branchens aktører vil der være nogle online events med udstiller-videoer, live streams, interviews og træninger. Alle private med en billet, kan få den refunderet eller bruge den til arrangementet FIBO 2021, som forventes afviklet som normalt.

“Efter de seneste måneders nedlukning, som har påvirket store dele af branchen, sender den her beslutning et signal. Med tanke på at sætte gang i nyskabelsen i branchen vil vi planlægge et specielt event inden det regulære FIBO 2021,” siger Silke Frank, eventdirektør.

FIBO kommer til oktober til at fokusere på formater og emner, som har særlig interesse for de professionelle besøgende. Søndagen bliver ikke en event-dag, og der forventes kun 350 udstillere.